Vlad Pop, președintele FEDERAȚIEI SHARE, trimis în judecată pentru obținere ilegală de fonduri. Vlad Pop plăteste cu cazierul și reputația în timp ce Buta se lăfăie în limuzine scumpe?

Parchetul Curții de Apel Cluj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vlad I. Pop pentru obținere de fonduri ilegale de la Primăria Cluj-Napoca. Potrivit surselor Ziar de Cluj, fondurile au fost obținute pentru Federația SHARE, cea care a organizat mai multe evenimente în Cluj-Napoca, în perioada candidaturii la competiția Capitală Europeană. Federația SHARE este cea care a pus bazele Festivalului UNTOLD. 

 

„Am dat declarații. Am fost la București. Mi-am luat avocat. M-am dus și la juriști. Noi am depus un memoriu de clasare în care le-a explicat că nu au dreptate. Nici nu știu pe ce și-au construit investigația. Spuneau că operațiunile economice nu sunt corecte. Eu am încercat să le arăt că toate operațiunile s-au făcut în mod legal. Dosarul se referă la plata artiștilor de la UNTOLD, în special AVICII și Guetta, dar și alții. De ce sunt doar eu trimis în judecată? Pentru că președintele suferă pentru orice, chiar dacă afară plouă. Le-am arătat că toate sumele anchetate ajungeau la artiști. Despre prejudiciu nu știu nimic până nu văd rechizitoriul. Eu nu mi-am băgat nici un leu în buzunar, ba mai mult am rămas cu datorii”, a explicat pentru Ziar de Cluj, fostul președinte al FEDERAȚIEI SHARE, Vlad Pop. 

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Vlad POP, de la Federația SHARE, a luat banii pentru UNTOLD folosindu-se de un extras de cont FALS (RECHIZITORIU)

 

Vlad Pop a fost încadrat la încălcarea articolului 306 din Noul Cod Penal. Dacă este găsit vinovat se săvârșirea infracțiunii „obținere de fonduri ilegale”, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. 

ART. 306. Obţinerea ilegală de fonduri

(1) Folosirea ori prezentarea de documente sau date false, inexacte ori incomplete, pentru primirea aprobărilor sau garanţiilor necesare acordării finanţărilor obţinute sau garantate din fonduri publice, dacă are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, se arată în Noul Cod Penal. 

Fostul președinte al Federației SHARE a fost trimis în judecată ieri, 20 martie, în stare de libertate. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Cluj și va intra în camera preliminară. 

 

Citește și: Raportul financiar al Federatiei Share a vazut lumina zilei. Bogdan Buta a incasat 4 milioane pentru UNTOLD, dar a lasat SHARE in fundul gol, cu tone de datorii

 

 

Adauga comentariu