Vila Bela Kun din Cluj-Napoca se vinde printr-o casă de licitații. Alte clădiri monument istoric așteaptă, de mai mulți ani, să fie cumpărate

Vila Bela Kun de pe strada Crișan din Cluj-Napoca se vinde pentru prețul de 1,6 milioane euro. Imobilul are o suprafață construită de 620 mp, suprafața utilă de 530 mp și un teren de 910 mp. Vila este structurată S+P+E+M, are opt camere, șase băi și un garaj de 34 mp. Casa este scoasă la vânzare de Sotheby's International Realty, care caută cumpărător și pentru alte imobile monumente istorice din oraș, dar și din alte localități din România.

„Chiar în centrul Inimii Transilvaniei, Cluj – Napoca, o bucată relevantă din istoria Ungariei și cea universală se află compactată în această vilă istorică spațioasă și elegantă. Pe acest teren de peste 900 mp a locuit Béla Kun. Cu un mise-en-place bine gândit al spațiilor, proprietatea oferă camere foarte largi, lăsând loc pentru orice pată personală dorită. Mansarda oferită este una open space, ideală pentru amenajarea încă unui loc pentru întâlnirile cu mai mulți musafiri sau o cameră adițională la alegere. Importanța istorică împreună cu aerul fin și confortul modern se regăsesc laolaltă într-o singură proprietate, pusă chiar la dispoziția dumnevoastră”, scrie în prezentarea vilei, pe site-ul casei de licitații.

Sotheby's International Realty mai are pe lista imobilelor scoase la vânzare și Hotelul Continental (preț disponibil doar la cerere), Vila Familiei Renner (1.450.000 euro) și Poarta Vieneză (preț disponibil la cerere).

Hotelul Continental a fost pus în vânzare în anul 2019, dar nici până acum nu a fost cumpărat de nimeni. În urmă cu doi ani, se estima că tranzacția pentru Hotelul Continental ar putea să ajungă la 10 milioane euro. Hotelul Continental a fost lăsat în paragină vreme de aproximativ 15 ani. În 2013 a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene, prin firma Napocamin. În 2016 au început lucrările de restaurare care au durat doi ani și au presupus refațadizarea completă plus păstrarea caracteristicilor inițiale ale imobilului. Bene spunea că a investit 3,4 milioane euro pentru restaurare.

Citește și:

Hotelul Continental își caută în continuare cumpărător. Este scos la vânzare de Casa de Licitații Sotheby's

Poarta Vieneză (Wiener Tor), una din principalele căi de acces în Cetate, ridicată în 1734, și care a fost reabilitată în urma unor investiții de aproximativ 1 milion de euro, a fost scoasă la vânzare la mijlocul lunii martie 2020.

Citește și:

Poarta Vieneză, scoasă la vânzare în urmă cu 4 luni, încă își caută cumpărător. Clădirea este acum în proprietatea Ronside Steel, firma lui Florin Lung, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Vila familiei Renner, situată pe strada Nicolae Cristea din Cluj-Napoca, a fost scoasă la vânzare de Romania Sotheby's International Realty în toamna anului trecut. Imobilul are 28 de camere și 6 băi și a fost construit în 1930. Familia Renner este fondatoarea fabricii de încălțăminte Clujana.

Citește și:

Vila familiei Renner, fondatoarea fabricii Clujana, a fost scoasă la vânzare. Care este prețul solicitat

Adauga comentariu