Viitoarea bază sportivă La Terenuri este un munte de noroi. Emil Boc amenință constructorul RoVerde Landscaping cu lista rușinii: „Vom monitoriza foarte atent lucrările”

În urmă cu o lună, șantierul viitoarei baze sportive La Terenuri era aproape pustiu, iar în urmă cu o săptămână un singur excavator era înfipt în mijlocul unei mase uriașe de noroi. Dar ca să ne exprimăm mai clar, nu se lucrează aproape deloc, deși totul ar trebui să fie finalizat până în august. Însă nu trebuie să ne mire foarte tare ritmul năucitor de lucru pentru că aceasta este o practică frecventă a firmelor contractate de Primărie. Să ne amintim doar cazul Pieței Lucian Blaga, al parkingului Negoiu sau al locuințelor sociale de pe strada Ghimeșului.

Primarul Emil Boc spunea ieri că monitorizează foarte atent lucrările. Dar nu ajută pe nimeni o monitorizare, dacă termenul de încheiere a lucrărilor va fi depășit. Mai mult, Boc amenință constructorul că va fi trecut pe lista rușinii. Din nou, nu ajută pe nimeni nici lista rușinii.

„Baza sportivă La Terenuri e la limită, dar are termen de finalizare 2021, pe sfârșitul lui august și trebuie să o terminăm. Acolo vom monitoriza foarte atent lucrările, ca cei care au contractul să se încadreze în termen și să nu fie trecuți pe lista rușinii. Dacă nu, vor intra și ei pe lista rușinii și vom tot vorbi de ei în fiecare zi, până când, așa cum au făcut și cei din zona centrală, vor termina”, a declarat Boc, ieri, la un post de radio local.

Citește și: 

FOTO - Un singur excavator în lupta cu noroaiele pe locația viitoarei Baze Sportive La Terenuri

Video – Lucrările pentru noua baza sportivă „La Terenuri” se desfășoară într-un ritm amețitor

Lucrările sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat anul trecut, la sfârșitul lunii aprilie și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.
Ro Verde Landscaping SRL a câștigat și în 2017 un contract cu Primăria Cluj-Napoca, în valoare de 1,2 milioane euro pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi aferente cartierelor de blocuri din oraș.

Potrivit jurnalul.ro, Ro Verde Ladscaping SRL a fost înfiinţată în anul 2011, de o anume Maria Lazăr, în calitate de asociat unic, iar administrația companiei era asigurată de Cătălin Marius Vișan. În anul 2012, Maria Lazăr decide să-și cesioneze părţile sociale deţinute la SC Ro-Verde Landscaping SRL către Iuliana Madlen Lazăr și către administrator Cătălin Marius Vișan.

Potrivit aceleiași surse, noul asociat Iuliana Madlen Lazăr este un fost consilier prezidenţial, din timpul mandatului fostului președinte Ion Iliescu, decorată în anul 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în grad de cavaler.

Compania în cauză este deținută, în prezent, potrivit unei notificări a Oficiului Național al Registrului Comerțului, de către doi asociaţi, Ion Olteanu și Cătălin Marius Vișan. SC Ro-Verde Landscaping SRL a achiziționat, în anul 2014, de la doi asociaţi, Oprea și Marin Căpățînă, toate părțile sociale ale unei alte firme, SC Căpățînă Company SRL, iar, în anul 2015, împreună cu o altă societate, SC Garden Center Grup SRL, a preluat de la doi cetățeni greci (Ioakeim Batidis și Panagiotis Moschos) capitalul social al SC Agrodynamic SRL.

SC Ro-Verde Landscaping SRL a mai derulat, în anul 2013, un contract în valoare de 33 de milioane lei fără TVA, pus la bătaie de Primăria Sectorului 6 din București, condusă la acea dată de liberalul Rareș Mănescu. Ese vorba despre o achiziţie făcută în vederea amenajării de spații verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari, privind modernizarea urbanistică, a străzilor, trotuarelor și parcărilor din aceste arii.

Patronul grupului de firme Eco Horticultura - Ro-Verde Landscaping SRL - Garden Center Grup, Ion Olteanu, este cunoscut în mass-media ca fiind “părintele spațiilor verzi din București”, după ce a derulat numeroase contracte cu mai multe primării de sector, dar și cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

Revenind la proiectul de realizare a bazei sportive din Mănăștur, este vorba despre un teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.

Această zonă va fi transformată complet, urmărind obiectivul de creștere a calității vieții locuitorilor acestui oraș. Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Adauga comentariu