VIDEO - Un pescăruș a fost salvat din apa poluată a lacului de la Iulius Mall

Câțiva tineri au reușit să salveze un pescăruș din apa poluată a lacului din Gheorgheni de la Iulius Mall. Pasărea avea aripile pline de mâl și nu mai reușea să zboare. Tinerii au fost ingenioși și i-au uscat penele cu uscătorul de păr după care l-au dus la USAMV.

Salvatorii sunt însă dezamăgiți de lipsa de implicare a autorităților locale, mai ales că este vorba despre o specie protejată.

„Pescărușul a fost salvat din lacul poluat de la Iulius. Garda de Mediu nu face nimic. Am ajuns să îl uscăm cu uscătorul de păr de acel mâl uleios, că nu mai putea să zboare. Cei de la USAMV ne-au întors spatele. Nimeni nu ne-a ajutat. Animal protejat de lege. Și nici 112 nu ne-a ajutat. Până la urmă am fost cu pasărea la urgențe la USAMV. Am stat 2 ore acolo până să o preia. A rămas acolo! Oricum e o rușine. Știm foarte bine cine a adus pescărușii în Cluj și s-a lăudat, dar acum ii doare undeva”, au relatat salvatorii pescărușului. 

Lacul din Gheorgheni se află în administrarea RADP, care susțin că îl curăță zilnic, însă este un lac viu, deci este normal să apară vegetație sau nămol. 

Adauga comentariu