VIDEO La Florești deșeurile din construcții se aruncă direct în Someș

Situația gunoaielor de pe malul Someșului din Florești este o problemă pentru care încă nu s-a găsit rezolvare. Cetățenii din Florești care și-au ridicat case sau și-au amenajat un adăpost pe malul Someșului aruncă gunoaiele direct în râu de ani de zile. 

Într-un filmuleț postat de către Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) Cluj se vede cum un sac cu deșeuri provenite din construcții este aruncat de pe mal direct în râu. Cel mai probabil astfel de acțiuni sunt ceva obișnuit pentru locuitorii din zonă. 

Primarul Pivariu a promis că vor fi instalate camere de supraveghere pentru a-i depista și amenda pe cei care aruncă deșeuri, însă deocamdată aceste camere se lasă aștepte. Mai mult, activiștii de mediu consideră că amenzile nu vor reprezenta o soluție, fiind vorba despre o comunitate defavorizată. Cel mai probabil aceștia nu își vor achita acele amenzi și vor continua să arunce deșeurile în Someș, așa cum au făcut mereu. 

Primăria din Florești a primit mai multe amenzi de la Garda de Mediu pentru deșeurile care poluează Someșul, însă oricât de mult ar fi curățat Primăria malurile, în câteva zile gunoaiele erau la loc. 

O soluție pentru ca măcar deșeurile din construcții să nu mai fie aruncate în Someș sau pe dealuri ar fi amenajarea unui punct de colectare permanent, care în acest moment lipsește în Florești. Primăria a desființat vechiul punct de colectare și încă nu a reușit să amenajeze un alt punct.

 

Adauga comentariu