VIDEO - După o lună, lupta Primăriei cu „bestia” a ajuns și în cartierele de mâna a doua ale Clujului

Primăria Cluj-Napoca a anunțat demararea, din data de 31 martie, a unei acțiuni de dezinfecție la asociațiile de proprietari din municipiu, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020.

Dacă în Gheorgheni, cartier de primă mână, scump, al Clujului, lupta cu „bestia” (așa cum a botezat Emil Boc noul coronavirus) s-a repurtat pe scările de bloc, cu un teribil succes, în urmă cu două săptămâni, în cartierul de mâna a doua, Iris, unde apartamentele sunt mai ieftine, terminatorii Primăriei au ajuns de abia acum, la mai mult de o lună de la declararea pandemiei și a stării de urgență.

Bineînțeles, dezinfecția blocurilor din cartierele mai ieftine ale Clujului nu reprezintă o urgență, așa cum o urgență nu a fost până acum, în Iris, nici repararea străzilor, modernizarea singurului parc existent (care și în prezent zace în paragină!), introducerea de noi linii de transport public, a mai multor patrule de Poliție Locală pentru descurajarea furturilor frecvente din acest cartier ș.a.

Vorba aia: cât dai pe metru pătrat construit, atâta face și Primăria pentru tine! Doar cartierele rezidențiale scumpe, cu bani publici se țin în topul vânzărilor și al profitului dezvoltatorilor. Dacă cumperi un apartament în Gheorgheni, plătești cu o treime mai mult decât în Iris, dar știi că Primăria îți face parcuri noi, baze sportive și, chiar și cu dezinfecția, vine cu prioritate.

„Astăzi, în jurul orei 14, am auzit pe scara blocului un zgomot ca de fierăstrău electric, de zici că eram în pădure, martor la defrișările pandemice din ultima perioadă! Am ieșit pe scara blocului, să văd minunea! Locuind în cartierul Iris, nu mă așteptam să ajungă la mine așa de repede Primăria cu dezinfecția! Doar, unde e graba?! Pandemia încă nu s-a încheiat, până se termină, este timp!”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, un clujean de mâna a doua, din cartierul Iris, care ne-a trimis și următoarea filmare:

Adauga comentariu