Vasile Dîncu e supărat pe Ziar de Cluj și Liviu Alexa că îl „calomniază”. Jurnalistul răspunde: Dîncu s-a autodumnezeificat și nu mai suportă criticile

În această dimineață, în calitate de redactor al Ziar de Cluj, subsemnata Gabriela Dragotă am avut o curiozitate - aceea de a-i întreba pe cei mai importanți lideri de la nivel național PSD, dar și de la nivel local când au de gând să facă alegerile județene de la PSD Cluj, care acum un an erau atât de presante că se oprea planeta în loc dacă nu se desfășurau și între timp au devenit un non subiect de discuție.

Filiala PSD Cluj se află într-o stare de interimat unică între fililale din țară. De mai bine de cinci ani nu au avut un președinte județean legitim ales. Rezultatele slabe de la alegerile parlamentare din noiembrie, dar și de la cele locale ar fi trebuit să aducă o conducere nouă, legitimă, care să se apuce de rânit și vindajat mocirla în care s-a scufundat filiala.

Eu asta aș fi vrut să îl întreb pe Vasile Dîncu astăzi:

De ce nu au loc alegeri județene la filiala județeană pe care o păstorește din umbră, dar și oficial din calitatea sa de președinte al CN al PSD? 

În mod surprinzător, domnul Vasile Dîncu a refuzat să îmi răspundă la întrebare aducând argumente neverosimile pe masă:

„Nu vă supărați, dar nu pot să vă răspund. Scrieți orice despre mine, toate calomniile posibile, așa că îmi pare rău, nu am ce să...”, a spus Dîncu, înainte să afle ce întrebare vreau să îi adresez.

Apoi a continuat:

„Orice m-ați întreba, nu cred la ce scrieți despre mine...și toate calomniile...Eu știu, cu tine nu am nimic personal...Scrie tovarășul Liviu și în general nu vreau să colaborez cu Ziar de Cluj atâta timp cât e o calomnie continuă la adresa mea. Nu răspund la întrebări politice atâta timp cât sunt calomniat continuu la voi. Nu te supăra. Asta este atitudinea mea. Eventual, dacă mai continuă, o să încerc să opresc în justiție această calomnie continuă la adresa mea”.

Ideea este următoarea: întrebarea a fost adresată de mine, nu de Liviu Alexa și din câte îmi aduc aminte Alexa nu e Ziar de Cluj, ci o întreagă redacție de jurnaliști cărora oricât de greu v-ar fi să credeți, Alexa nu le comandă nimic. Ce a făcut Vasile Dîncu la adresa mea se numește șovinism comunicațional, însă dacă tot suntem la subiectul Alexa, este straniu să vedem că acum domnul Vasile Dîncu e supărat când Alexa îl critică, dar avea doar cuvinte de apreciere pentru jurnalist atunci când acesta îl elogia în articolele sale, vâzându-l chiar ca un posibil președinte al României. Pentru conformitate, i-am cerut și lui Liviu Alexa să comenteze acuzațiile lui Dîncu la adresa sa:

„Vasile Dîncu îmbătrânește urât, sugușat de cravata autosuficienței. Buzunarele s-au umplut și s-a lepădat de jiletca tinerească a bonomiei și generozității. Vasile Dîncu s-a autodumnezeificat și când consideri despre tine că ești o instituție, nu mai suporți criticile, orgoliul pușcă pe la încheieturi, nu își mai încape în piele. Pe domnul Dîncu l-a deranjat faptul că i-am criticat acțiunile politice și atitudinile din ultimul an. A ajuns să se înhăiteze cu colegii din PSD pe care îi detesta profund tocmai pentru că e un arivist politic. Bine, a ajuns să se înhăiteze în Dubai și cu interlopi și infractori, dar astea sunt alegerile sale personale. Abia aștept să mă dea în judecată. Dacă se consideră calomniat, cu siguranță amenințările sale de martalog opărit nu mă impresionează”, a declarat Liviu Alexa.

Adauga comentariu