USR Cluj se afunda in buda scandalurilor. Traian Daniel Mihai a fost mazilit cu parsivenie de pe lista de la Consiliul Local pentru o fapta penala pentru care, spune el, e reabilitat. Useristii se dau in gat unii pe altii la Ziar de Cluj!

Tare bine e ca s-au amanat alegerile locale in Romania, ca ajungeau istericii si papagalii de la USR Cluj in iunie in Consiliul Local Cluj si ne faceam de toata bafta. Asa, pana in decembrie, mai au timp clujenii sa se gandeasca la alternative. V-am povestit la finele anului trecut despre cutremurele din filiala municipala unde sefuletii Catalin Salagean si George Trif, presedinti la USR Cluj, se chinuie sa ii scoata afara din filiala pe toti cei care ar putea sa le ia fata. I-ar scoate si pe Gotiu si Ungureanu din USR, dar nu prea pot, asa ca fac aliante temporare cu ei sau ii curenteaza pe la spate, lovindu-le in aliati. 

Asa s-a intamplat si acum doua saptamani si un pic, intr-o zi de joi, cand a fost invalidata candidatura lui Traian Daniel Mihai la Consiliul Local Cluj, batracianul ala politic narcisist care s-a apucat sa ne dea in judecata simtindu-se jignit ca l-am luat in tarbaca. Vezi, ba, student in anul 4, tot noi iti vom lua acum apararea, fiindca ce ti s-a intamplat, Traiane, e o mitocanie...

V-am zis ca Traian Daniel Mihai e un narcisist mediatic. A fost si la emisiunea aia penibila a lui Virgil Iantu...

 

Bun. Adevarul e ca Traian Daniel Mihai e un tip muncitor si a muncit mult in USR Cluj. Adevarul e ca nu are decat doi prieteni sinceri, Cornelia Tarnita, o morosanca cam isterica, dar inimoasa, si pe deputatul Emanuel Ungureanu. E drept, la Ungureanu nu stim cat de sincera e amicitia sau cat de interesata...

Cert e ca singura care ne-a scris e Cornelia Tar, care si-a luat inima in dintii aia curcubeici si ne-a dezvaluit mitocania despre Traian intr-un email parvenit redactiei Ziar de Cluj. 

"Au inceput executiile in filiala Cluj. Ieri seara (adica in 26 martie a.c.) a fost invalidata candidatura lui Traian Daniel Mihai la Consiliul Local Cluj. Daniel era pe locul 2 si urma sa urce pe locul 1 pe lista candidatilor. Singura lui vina a fost ca face parte din echipa lui Ungureanu si nu a lui Gotiu. A fost executat pentru o fapta din trecut. Daniel este REABILITAT.

Cornelia Tarnita, membru in Biroul Judetean al USR Cluj", zice blondina. 

 

Povestea e asa. Traian Daniel Mihai e un sudist iute la neuroni, care a avut putin dosar penal pentru lovire si care a primind o condamnare ce s-a lasat cu amenda penala. In vremile alea romanntice de acum 4 ani, cand Ungureanu, Gotiu si Doho erau trimis sa ia 6000 de euro pe luna in Parlament in aplauzele gaitelor umede si ale tocilarilor virgini din USR Cluj, micul secret al lui Traian Daniel Mihai nu conta. Pinguinul de George Trif, arivist politic, l-a tinut bine minte si, cand a ajuns sef, s-a folosit de el ca sa il elimine pe Traian. 

Aveti mai jos povestea relatata de Cornelia Tarnita care are o functie politica insemnata. Pe langa ea, povestea, nu Tarnita, as vrea sa remarcam impreuna ca prostoii de la USR nu au nevoie de dusmani externi, de capcane politice, ei se distrug singuri din interior prin paiatele de Trif, Adriana Cristian (Adriana, oh, Isusa mica, de ce taci? de ce nu condamni mizeria asta de mai bine de doua saptamani? de ce nu iti dai demisia?), de tot felul de unguri analfabeti si profesoare nefe pe la licee private, prin legitimarea porcariilor lui Trif si Salagean cu stampila tacerii complice a restului membrilor. 

Din povestea de mai jos se desprinde in primul rand onestitatea lui Traian Mihai Daniel care a spus fara sa ascunda chestia cu amenda penala la nici 2 luni de cand a devenit membru. Se mai desprinde TARANIA lui George Trif, euglena amorala care, stiind acest mic secret, nu numai ca a vrut sa il arda pe Traian de pe locul 2, baaaai, a vrut sa ii anuleze statutul de membru USR Cluj. Nu ti-e rusine, ba, Trif, ba, ochelarist ipocrit, Traian a muncit de o suta de ori mai mult pentru partidul asta decat tine!

Ba, asa frumos va da Doamne-Doamne in gura... doar din mai pana in noiembrie, dragi useristi, v-ati sapat singuri groapa, din noiembrie pana azi v-ati cacat in ea, de azi pana in decembrie 2020 o sa va trageti singuri racla prostiei peste fata ragaind sepulcral a aducere aminte ce ati fi putut fi, dar nu ati mai ajuns sa fiti...

 

Are cuvantul Cornelia Tarnita, membru in Biroul Judetean al USR Cluj:

 

"Atasez dovada cum se incalca in USR drepturile. Secretariatul general a spus ca este legala candidatura lui Daniel.

DECIZIA secretariatului general 

Buna ziua. Consideratii cu privire la fapta, condamnare si reabilitare:

Fapta ce a dus la condamnarea penala a fost cea prevazuta la art 180 vechiul cod penal (loviri sau alte violente), care in functie de imprejurarile faptei si atitudinea inclupatului poate duce la sanctiunea sub forma amenzii penale (forma cea mai usoara permisa de lege) in locul sanctiunii cu inchisoarea.

Constatam ca in situatia dumneavoastra sanctiunea aplicata a fost cea a amenzii penale.

Aceasta fapta este incadrata la infractiuni impotriva persoanelor, cele usoare (caci doar acestea permit varianta amenzii penale) , nu la cele impotriva patrimoniului.

In legatura cu fapta pentru care ati suferit condamnarea penala, constatam ca instanta a considerat ca aceasta a avut un grad scazut de pericol social iar comportamentul dumneavoastra in relatia cu organele de cercetare penala si cu instanta de judecata au fost cele corecte si recomandate in lege, caci numai in aceste conditii se individualizeaza pedeapsa faptei respective in sensul aplicarii amenzii penale. 

In lipsa unei minime pregatiri juridice, unii oameni pot considera ca o condamnare care nu se mai regaseste in cazierul judiciar (in urma reabilitarii ) nu mai prezinta relevanta pentru terti; partial, aceasta interpretare este corecta, caci principiul reabilitarii consacra tocmai stergerea condamnarii pentru o fapta din cazierul judiciar ca si cand fapta respectiva nici nu ar fi existat.

Consideratii privind incidenta criteriilor de admitere ce necesita derogare si obtinerea derogarii:

Constatam ca, in aplicarea art 7 din statutul USR, in regulamentul de admitere al USR, in art. 1 exista alineatul 5 , care prevede ca poate deveni membru al USR orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

“5. Nu este trimisă în judecată pentru fapte penale sau nu a fost condamnată penal, cu excepția condamnărilor pe motive politice din timpul regimului comunist;”

Si ca

admiterea persoanelor aflate sub incidenta acelui alineat se aproba de catre “Biroul Județean / de Sector / Diaspora cu informarea Biroului Național.

Pronunțarea și admiterea unor excepții individuale vor avea în vedere criterii precum onestitatea, reputația, implicarea civică și meritele profesionale. Derogarea de la criteriile de admitere va fi acordată de Biroul Județean / de Sector / Diaspora.”

Prin coroborare cu prevederile art . 7 din statut, care prevad ca in localitatile unde exista filiala USR, admiterea se face de catre Biroul local, rezulta ca mecanism practic – identic aplicat in interiorul USR- ca BL ce doreste aprobarea admiterii unei persoane ce pare ca incalca unul din alineatele regulamentului de admitere va redacta un raport/instiintare/solicitare catre BJ prin care cere aprobarea admiterii prin derogarea de la criterii.

In mod evident, daca situatia ce obliga la obtinerea derogarii survine consecutiv admiterii initiale, Biroul local va proceda la solicitarea obtinerii derogarii din partea BJ in cel mai scurt timp de la constatarea situatiei incidente

Consideratii specifice admiterii dumneavoastra in USR si incidenta derogarii:

Dupa cum se poate vedea din atasamentele emailului (dar si din atasamentele unui email transmis Dept juridic al SG chiar de catre dl Trif, presedintele BL Cluj Napoca), ati anuntat la cca 2 luni de la admitere, declararea incompleta a situatiei sale judiciare istorice, cerand in mod expres indrumari de la presedintele filialei municipale, precum si de la alt mb BL, cu privire la pasii care trebuiesc parcursi in respectiva situatie, astfel incat situatia admiterii sale sa fie statutara si regulamentara.

Rezulta deci ca BL Cluj Napoca nu a decis nici anularea admiterii dumneavoastra ( aspect posibil, caci erati membru de doar cca 2 luni si nu detineati nicio functie in USR), nici nu a cerut BJ obtinerea derogarii.

Cu privire la solicitarea actuala a BL Cluj de a se constata lipsa calitatii de membru USR a dlui HTC, consideram ca aceasta este tardiva si practic imposibila de pus in practica, in conditiile in care: din propria sa culpa s-a ajuns in situatia actuala (ori culpa unui organ de autoritate nu poate fi imputata persoanei vizate), caci situatia dvs trebuia lamurita imediat ulterior anuntului voluntar al acestuia de lipsuri in declaratia din fisa de admitere nu rezulta ca BL Cluj Napoca, dupa informarea facuta de dvs, a luat o decizie :

fie anularea admiterii in USR, fie inceperea demersurilor de anuntare a BJ Cluj cu privire la situatie si solicitarea de obtinere a derogarii obtinerea derogarii este un act strict intern al USR care cade in sarcina exclusiva a Biroului local.

Persoana care solicita admiterea, nefiind membru USR , in mod evident nu poate solicita Biroului judetean derogarea de la criteriile de admitere. intre timp, din cauza inactiunii BL Cluj Napoca, deja ati exercitat cu buna credinta calitatea de membru USR, ati platit cotizatia curenta, ati candidat atat intern cat si pentru pozitiile pentru alegerile locale, ati devenit membru al BL, ati participat la respectivele sedinte ale BL, ati votat in acestea

In concluzie - consideram ca la acest moment nu mai este posibila anularea calitatii dumneavoastra de membru USR, caci: e evident din corespondenta purtata cu presedintele BL Cluj Napoca si cu alt membru BL ca ati depus toate diligentele pentru anuntarea situatiei reale (deci nu se poate retine intentia obtinerii calitatii de membru USR cu orice pret, prin ascunderea adevarului) si ati cerut raspunsuri ferme cu privire la pasii ce ar mai trebui parcursi pentru definitivarea situatiei privind calitatea de membru.

Fapta de nerespectare a cerintei Regulamentului de admitere, privind necesitatea obtinerii derogarii BJ Cluj nu este imputabila dumneavoastra, ci chiar BL Cluj Napoca (neindeplinirea unei obligatii de catre BL nu poate duce la o “sanctiune” impotriva persoanei impactate)

Ati fost parte in deciziile BL Cluj Napoca, iar acestea au produs efecte juridice.

Recomandam Biroului judetean Cluj sa constate culpa Biroului Local Cluj Napoca .

Va multumesc, Catalin Munteanu Coordonator juridic SG al USR 

 

From: Daniel Traian Mihai Sent: miercuri, 25 martie 2020 13:14 To: juridic@usr.ro Subject:

Cerere punct de vedere de la departamentul juridic național al USR

Bună ziua, Vă rog să prezentați o eventuală soluționare a următoarea problemă:

Mă numesc Mihai Traian Daniel, vicepreşedinte USR Cluj-Napoca şi sunt pe poziția 2 de pe lista de consilieri pentru CL Cluj-Napoca. Am aderat la USR anul trecut, completând adeziunea pe 17.03.2019. Din confuzie, nu am specificat în adeziune o amendă penală primită în 2011 şi reabilitată în 2013, deoarece nu se specifica clar că trebuie trecute faptele reabilitate şi conform unei decizii CCR "antecedentele penale sunt fapte trecute în cazier pentru care nu a intervenit reabilitarea".

Pentru că sunt o persoană onestă şi am vrut să fiu cât se poate de transparent cu colegii, după 2 luni, înainte să mă fi implicat serios în acțiunile partidului am anunțat biroul local (pe George Trif - vicepreşedinte şi pe Alexandra Oană -responsabila de HR, dupa cum se vede în imaginile ataşate).

Cei doi, după ce s-au consultat cu tot BL-ul (după cum reiese din text) mi-au spus că totul este în regulă şi că dacă mai trebuie să fac ceva, voi fi anunțat. Timpul a trecut, eu am devenit între timp vicepreşedinte al filialei şi candidat pe poziția 2 la CL.

Cu câteva zile înainte de validarea candidaturilor, acelaşi George Trif face o sesizare la BJ, spunând că "a auzit zvonuri că aş fi avut o condamnare reabilitată, zvonuri care dacă ar fi adevărate ar însemna ca am făcut fals în declarații" la adeziune.

Biroul Judetean, în încercarea de a rezolva problema cu tact a votat (conform printului atasat) ca eu sa redactez un addendum la adeziune în care să completez faptele omise. Între contestatarii mei există voci care spun că acest addendum ar fi nestatutar sau că o derogare acum, ar fi nestatutară. Vă rog să ne dați o soluție în această speță!

Cu stimă, Mihai Traian Daniel"

 

PS: Problema voastra, a membrilor USR Cluj, este ca v-ati lasat completamente principiile la o parte. Ati delegat jocul si l-ati lasat in mana unor boa constrictori ca Oana, grasul ala ungur si analfabet, alalalt ungur care santajeaza imobiliarii, Trif si Salagean cel putintel la software, voi sunteti cei care ati tolerat acest haos si, prin ignoranta, l-ati crescut. Ia convocati voi o adunare extraordinara si dati-i jos pe papagalii astia!

Adauga comentariu