Un nou spațiu de birouri pe strada Constantin Brâncuși: zona va fi dotată cu spații verzi și stații de încărcare pentru mașini electrice

Pe strada Constantin Brâncuși se deschide un nou șantier în baza autorizației de desființare emise luna trecută de administrația locală. După finalizarea lucrărilor, proiectul de realizare a unui nou imobil de birouri urmează să fie pus în practică, iar zona va suferi modificări considerabile prin amenajarea de spații verzi, spații dalate, platformă supraterană de colectare selectivă a deșeurilor și trei stații de încărcare mașini electrice. 

Potrivit noului Plan Urbanistic General (PUG) artera Constantin Brâncuși este vizată de un proiect de „regenerare urbană”, context în care fostele proprietăți fac loc noilor ansambluri de blocuri de locuințe ori de birouri. 

Folosința actuală: teren/curți construcții și case de locuit.

Certificatul de Urbanism a fost elaborat în februarie 2019.

În septembrie 2020, Primăria Cluj-Napoca adopta o Hotărâre de Consiliu local privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire imobil cu funcțiune de birouri, cu regim de înălțime de S+P+5E+R str Constantin Brâncuși nr 78-78A, beneficiari Voicu Oprean și Oprean Delia. 

Prin PUD se propune restructurarea imobilului în suprafață de 991 mp, respectiv desființarea fondului contruit existent și construirea unui imobil cu funcțiune de birouri, cu regim de înălțime S+P+5E+R precum și amenajarea incintei:

spații verzi,

spații dalate,

o platformă supraterană de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții,

trei stații de încărcare mașini electrice. 


 

Șantier în lucru

Denumire si adresa obiectivului
Str Constantin Brâncuși 78-78A Cluj-Napoca, jud Cluj

Beneficiarul investiției
UCMS Group Romania SRL
Str Campului nr 84-86 Cluj-Napoca jud Cluj

Proiectant General 
Trans Form SRL
Str Republicii Cluj Napoca

Antreprenor General 
Marina Properties Construct SRL
Str Anton Pann nr 34-36 Cluj-Napoca

Executant lucrări demolare
Wizland Construct SRL
Str Teilor loc Dezmir jud Cluj

Autorizatie de desfiintare nr 27 din 18 05 2021
Data finalizării lucrărilor de desființare 
29 01 2022

În cadrul unei dezbateri publice privind dezvoltarea Clujului, primarul Emil Boc s-a arătat preocupat de calitatea vieții din cartierele orașului:

„Eu mă uit cu înfrigurare la strada Brâncuși.

Păi dacă toți vor veni să îmi ceară P+6 așa cum s-a început....

Fratele meu, degeaba mă străduiesc să fac centură. Am oprit construcția din Borhanci până se termină centura ocolitoare, dar totul va fi înghesuit aici, nu vom mai putea respira. Ce vom face? Când va putea ajunge la 18 m Brâncușiul când e în PUG (Planul Urbanistic General)? Când vom demola jumate din stradă, peste 50 de ani.

Aici cred eu că trebuie într-adevăr analizat și gândit astfel încât să nu scăpăm de sub control orașul și calitatea vieții”, declara edilul Emil Boc în martie 2021, în cadrul dezbaterii găzduite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică pe tema „Locuirii”. 

Luna trecută, administrația locală a publicat autorizația de desființare a construcției existente.

 


Adauga comentariu