Un clujean din Campia Turzii, sudor de meserie, se ocupa de culbutorul Loredanei Groza!

Meseria de artist presupune drumuri anevoioase de mii de kilometri lunar. Cand esti si artist de top, cum e Loredana Groza, inevitabil apar si probleme cu piesele componente care necesita servisare.

Din acest punct de vedere, Lori si-a servisat pana acum tot ce a putut, asa ca agregatul ei nu mai seamana chiar cu un Oltcit, ba chiar, cu puțin Photoshop, aduce a Lamborghini.

Insa, pentru acest lucru, e nevoie de mesteri seriosi in toata tara, acolo unde Loredana merge sa mai cante in concerte. Incetul cu incetul, Lori si-a creat o retea nationala de mici meseriasi pe care ii cheama in ajutor atunci cand i se strica electromotorul sau presetupa. 

Asa a fost si cazul recent, cand Loredana a vut o cantare spectaculoasa la Cluj, si i s-a demagnetizat culbutorul. Termenul de culbutor provine din francezul "culbuteur" si este element al mecanismului de distributie la Oltcit si Dacia 1310, format dintr-o parghie articulata care transmite miscarea de la arborele cu came la supapele unui motor cu ardere interna.

Ei bine, la ultima cantare, Loredanei i s-a desprins arborele cu came de pe parghie, lucru grav care necesita interventia abila a unui specialist in sudura. Norocul sau imens a fost ca, in randurile fanilor, se gasea Stefan, de profesie sudor, din Campia Turzii, cunoscuta localitate care l-a dat lumii si pe expertul geo-strategic Cozmin Gusa.

Stefan bate 35 de ani, dar chiar e un sudor priceput si are cu fratii sai o firma de decoratiuni metalice. Deci era omul perfect.

Ajuns in camera Loredanei, Stefan, un expert al sudurii, si-a scos electrodul si a inceput sa o sudeze pe Loredana pe presetupa, pe culbutor, pe faruri, pe chiuloasa, pe arborele cotit, pe biela, pe volanti, suda cu electrodul, apoi suda cu plasma, ce mai!, i-a placut Loredanei lucrarea atat de mult incat l-a invitat pe Stefanica sa vina si la Bucuresti, trimitand chiar si masina dupa el. Iar Stefanica, care mai are si porecla de MUTU, s-a dus si a participat la ziua machiozei preferate a Loredanei, Ema Uta. In cadrul de maijos, ia priviti ce mumos isi apleaca motanasul-sudor Adrian Stefan Onea, din Campia Turzii, capsorul indragostit pe crestetul lui Loriiiii, vaaaai, ce emotionaaaant!

 

Recunosc ca am fost impresionat si invidios de reusita acestui sudor si am aratat poza cu el mai multor fete pe care el le-a sudat in trecut si care mi-au spus ca sunt surprinse, deoarece, zic ele, lui Mutu i se arde electrodul foarte repede. O posibila explicatie e ca Loredana, la varsta sa inaintata (e nascuta in Cretacic), nu mai gaseste sudori dispusi sa se bage la lucrari asa de largi, asa ca poate accepta cateva ore pana se reincarca electrodul.  

PS: Lori, vezi ca sudorul e foarte gelos si, daca nu ii mai raspunzi la mesaje, isi face zeci de conturi false de facebook si te asasineaza cu insistente si istericale! Asa zic fostele, nu noi.

Comentarii

adideleprimarie

31.08.2021 10:51

Saraca Lori.... la ce a ajuns...asta i saracia si batranetea, ce mai vorbim!!!!

Adauga comentariu