În ultimele 3 luni, lucrările pentru Baza Sportivă „La Terenuri” au avansat doar de la 30 la 40%

Potrivit site-ului santiereonline.ro, care monitorizează stadiul lucrărilor pentru multe dintre lucrările publice din Cluj-Napoca, lucrările pentru Baza Sportivă „La Terenuri” au avansat, în ultimele 3 luni, numai cu 10% - de la 30 la 40%.

După cum remarcă acest site specializat, „până la urmă, va trece «anul cartierelor» și în cartiere lucrările vor fi finalizate la anul”.

Pentru a înțelege cum decurg marile proiecte ale Clujului, atunci când ajung în lucru efectiv pe teren, și nu pe Facebookul primarului Boc, citiți raportările santiereonline.ro, privind evoluția lucrărilor de „reabilitare bază sportivă și amenajare parc în zona La Terenuri”:

„Stadiu la data de 21.09.2021: lucrarile avanseaza lent, la 2 corpuri se finalizeaza structura, se monteaza zidariile. De asemenea, a fost montat si un pod metalic pentru traversarea canalului ce tranziteaza terenul obiectivului. Față de cei 30% constatați de primarul Boc acum 3 luni, astăzi șantierul părea „finalizat” 40%. Se pare că, până la urmă, va trece „anul cartierelor” și în cartiere lucrările vor fi finalizate la anul.

Stadiu la data de 18.08.2021: lucrarile avanseaza la suprastructura obiectivelor cu spatii de sport interioare, pentru un corp au fost ridicate 2 niveluri de structura, pentru un alt corp a fost executata structura + zidaria de caramida a primului nivel.

Stadiu la data de 14.07.2021: După ce termenul limită prevăzut inițial pentru finalizarea lucrărilor de execuție a fost preschimbat din septembrie în octombrie 2021, acum autoritățile locale ar fi mulțumite dacă baza La Terenuri ar fi gata „anul acesta”, adică pe final de an.

Stadiu la data de 14.06.2021: Primarul Emil Boc a vizitat șantierul bazei sportive ”La Terenuri” și i-a mustrat pe constructori pentru că sunt în întârziere. Investiția are termen de finalizare luna august 2021. ”Baza sportivă ”La Terenuri” din Mănăștur, realizată în proporție de 30%. Am atras atenția constructorului cu privire la obligația respectării obligației contractuale de finalizare la termen a bazei sportive, sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe nedorita ”listă a rușinii” lucrărilor nefinalizate la termen", a spus primarul.

Stadiu la data de 14.05.2021: lucrarile progreseaza, sunt efectuate cca. 30 % din lucrari, a inceput executia structurii din beton si montajul zidariilor la parterul corpurilor de cladire acoperite.

Stadiu la data de 15.04.2021: ”Baza sportivă La Terenuri o finalizăm, până la urmă, anul acesta. Firma și-a reintrat în normalitate, am primit și raportul de execuție. Deja este executat cam 20% și graficul este ca pe august să se termine lucrarea. Sunt șanse să se încadreze în termen, ca începutul toamnei să ne găsească cu baza sportivă finalizată în Mănăștur. Voi monitoriza, așa cum am făcut cu fiecare mare proiect și voi atrage atenția, dacă va fi cazul, să punem firma pe lista rușinii”, preciza primarul Emil Boc.

Stadiu la data de 18.03.2021: Se realizeaza decopertarea platoului principal unde se vor realiza constructiile. Paralel se lucreaza la trasarea fundatiilor unor imobile. Proiectul a fost actualizat cu poze de pe santier.

Stadiu la data de 15.02.2021: lucrarile avanseaza lent, pana in prezent au fost realizate lucrari de infrastructura: decopertarea straturi vegetale, terasamente, sapaturile pentru inceperea unor lucrari de fundatii, s-a montat o macara. Proiectul a fost actualizat cu poze de la santier. „Baza sportivă La Terenuri o finalizăm, până la urmă, anul acesta. Firma și-a reintrat în normalitate, am primit și raportul de execuție. Deja este executat cam 20% și graficul este ca pe august să se termine lucrarea. Sunt șanse să se încadreze în termen, ca începutul toamnei să ne găsească cu baza sportivă finalizată în Mănăștur. Voi monitoriza, așa cum am făcut cu fiecare mare proiect și voi atrage atenția, dacă va fi cazul, să punem firma pe lista rușinii”, a declarat Emil Boc, la o emisiune radio.

Stadiu la data de 11.01.2021: A trecut deja jumătate din perioada de execuție a lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, însă la fața locului, lucrările par că bat pasul pe loc. Fostul deputat și activistul Adrian Dohotaru trage un semnal de alarmă, spunând că, la cum arată situația din teren în prezent, „e clar” că lucrările nu vor fi gata la termenul anunțat, adică în vara anului 2021. Termenul anunțat de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor este vara anului 2021. Primarul Emil Boc a declarat, pentru Monitorulcj.ro, că în acest moment nu are informații că lucrările nu vor putea fi finalizate până la 31 august 2020, însă va monitoriza situația.

Stadiu la data de 15.12.2020: Se lucreaza la pregatirea terenului. Inca nu au inceput lucrarile de trasare. Proiectul a fost actualizat cu poze de pe santier.

Stadiu la data de 14.10.2020: Se lucreaza pe partea de sapaturi, pe zona unde se va ridica viitoarea baza sportiva.

Stadiu la data de 30.06.2020: Au început lucrările la Baza sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăştur, un proiect în valoare de 5 milioane de euro. Noua bază se va întinde pe 42.410 metri pătraţi şi va cuprinde de la terenuri de squash şi studio de yoga şi până la terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, volei etc. Lucrările vor fi finalizate anul viitor în luna Septembrie.

Stadiu la data de 07.05.2020: A fost atribuit contractul pentru proiectare tehnica si antrepriza aferenta. Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat, la sfârșitul lunii aprilie, contractul de proiectare și execuție pentru noua Bază Sportivă „La Terenuri”, din cartierul Mănăștur, iar primele nemulțumiri manifestate de localnicii din zonă nu s-au lăsat așteptate prea mult. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți, 12 mai, se numără și două plângeri formulate de 15 clujeni, în care aceștia acuză că în raportul de evaluare realizat de către expert s-ar fi strecurat „o eroare care afectează grav” valoarea despăgubirilor pentru proprietarii de teren din zona „La Terenuri”, în urma exproprierilor.

Stadiu la data de 29.04.2020: Primarul municipiului Cluj-Napoca anunță că, în cadrul ședinței Consiliului local de marți, a fost semnat contractul pentru realizarea Bazei sportive „La Terenuri” din Mănăștur, în valoare de 5,5 milioane euro fără TVA. Proiectul vizează terenul delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel. Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Stadiu la data de 07.02.2020: termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare tehnica si antrepriza aferenta a fost prelungit de autoritatea contractanta pana la data de 10.02.2020. Evaluarea tehnica si calificarea ofertelor depuse nu va depasi data de 04.06.2020.

Stadiu la data de 11.09.2019: Primăria Cluj-Napoca a publicat, spre consultare publică, PUZ-ul pentru viitoarea Bază Sportivă ”La terenuri” . Plan Urbanistic Zonal (PUZ) constă în reglementarea unui teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăștur în partea de sud, strada Mărișel și zona ansamblurilor de locuințe colective construite înainte de 1990 în partea de est și nord. Așadar, baza sportivă va fi construită pe o suprafață de 35.594 de metri pătrați: 53% din teren va fi dedicat facilităților sportive, iar 43% va fi zonă verde. Construcțiile vor ocupa doar 4% din această suprafață. Se propune crearea unui ansamblu de funcțiuni care va include: • Loc de joacă pentru copii; • Alimentație publică; • Zonă de recreere; • Skate - park; • Terenuri de sport în aer liber; • Zonă coșuri de baschet; • Promenadă; • Pistă de alergat; • Zonă fitness; • Peluză multifunțională; • Parcare.

Stadiu la data de 10.06.2019: Primăria Cluj-Napoca discută în şedinţa de Urbanism documentaţiile privind viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” Mănăștur, conform studiului de fezabilitate preliminar. Clujenii sunt invitaţi la dezbatere. "Luni 10 iunie 2019, ora 16.00, în Sala de sticlă de la sediul Primăriei din Calea Moţilor nr. 3 se convoacă în ședință Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism în vederea dezbaterii documentațiilor P.U.Z Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona La Terenuri, cartier Mănăștur și P.U.Z de urbanizare, cartier Borhanci, inițiate de Municipalitate. Publicul interesat poate participa la dezbatere", transmite municipalitatea.

Stadiu la data de 15.05.2019: conform dnului. Lada proiectul se afla intr-un stadiu incipient, fiind in curs de elaborare proiectul tehnic (faza studiu de prefazabilitate). Primăria Cluj-Napoca a prezentat primele imagini cu viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” Mănăștur, conform studiului de fezabilitate preliminar. Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, după modelul Bazei sportive Gheorgheni, continuă astfel cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți. Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de aproximativ 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni. Reaminesc că propunerile din studiile pentru acest proiect, realizate de câștigătorii licitației, includ următoarele facilități: zone de joacă sigure pentru copii; terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă; terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice - baschet, tenis de masa etc. ; skatepark; mese de șah, amenajări cu aparate fitness; zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori; zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece; funcțiuni de alimentație publică; funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor); zone noi pentru pietoni și bicicliști, căi de acces modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente; wi-fi gratuit și supraveghere video ș.a. În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local al municipiului urmează licitatia de execuție. Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria. "Ne dorim să le oferim clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, la ultimele standarde. În cadrul etapelor de proiect pentru zona „La Terenuri” sunt incluse în continuare dezbateri și consultări publice, pentru a ne asigura că investiția se pliază pe nevoile comunității, luând în considerare spațiul disponibil și alte componente specifice ale proiectului", transmite municipalitatea clujeană.

Stadiu la data de 11.04.2019: Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona ”La Terenuri” din cartierul Mănăștur. De asemenea, a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare. Câştigătorul licitaţiei este asocierea dintre doua firme de arhitectura,iar valoarea investiţiei este de 348.000 lei făra TVA. "Ne dorim să le oferim mănășturenilor – și nu numai – un parc pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, cel puțin la nivelul celei din cartierul Gheorgheni, care a adus deja bucurie (și sănătate) atâtor mii de clujeni. Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de 43.000 de metri pătrați. Alte lucrări demarate vizează ridicările topografice și studiul geotehnic; ulterior vor fi solicitate avizul pentru PUZ și avizul de mediu. Toate aceste demersuri sunt obligatorii pentru realizarea investiției", a declarat edilul Emil Boc. Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro pentru zona de agrement (4,3 de hectare), din care va face parte şi baza sportivă similară cu cea din cartierul Gheorgheni.

Stadiu la data de 05.03.2019: a fost atribuit contractul pentru proiectare tehnica aferenta. Durata contract: 12 luni. ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE, PLAN URBANISTIC ZONAL PENTRU REABILITARE BAZA SPORTIVA SI AMENAJARE PARC, ZONA LA TERENURI CARTIER MANASTUR DIN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA. Parcul propus va fi destinat mai multor tipuri de activitati si anume: functiuni sportive (terenuri de tenis de camp, volei, de mini fotbal cu nocturna, terenuri de furnet, terenuri sintetice de bachet cu nocturna, piste de alergare); zone cu aparate si echipamente pentru exercitii fizice, aparate si echipamente pentru parkour, amfiteatru in aer liber, patinoar pe perioada de iarna; functiuni de alimentatie publica; functiuni administrative ( birouri administrative, depozite unelte si utilaje, grupuri sanitare, etc.); functiuni de interes public : asigurare accese, parcaje si utilitati.”

Adauga comentariu