Ucrainean căutat INTERNAȚIONAL, arestat la Cluj. DMYTRO falsifica pașapoarte biometrice românești! Gruparea lui a mutat 400 de migranți prin acte false

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au obținut arestarea provizorie a lui DMYTRO OPRISH, un ucrainean cu reședință în Slovacia, care făcea parte dintr-o grupare infracțională specializată în falsificarea de pașapoarte și acte de muncă pentru diverse state din Europa. Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, gruparea opera prin intermediul companiei Maxi Gelato, Dmytro încasând sute de euro pentru pașapoarte românești false pentru migranți din Ucraina, Slovacia și Moldova. 

„În fapt, s-a reținut că inculpatul DMYTRO OPRISH începând din 2018, împreună cu Z. Miroslav, după o înțelegere anterioară, au decis să importe ilegal forță de muncă în Slovacia fără forme legale sau folosind documente false. Aceste activități au privit 10 persoane (9 cetățeni ucraineni și un cetățean sârb) ce au fost duse în Slovacia fără forme legale de muncă. În acest sens au fost folosite pașapoarte biometrice românești falsificate. Sumele de bani obținute astfel erau între 160-400 euro. Autorii au instruit pe muncitori să își dea date false în fața autorităților și să prezinte documente falsificate. În timpul unui control la o construcție s-a descoperit că muncitorii lucrau ilegal fără permise de muncă și alte formalități necesare. Persoana acuzată, împreună cu alte trei persoane facilitau migrația ilegală în vederea prestării în mod ilegal de muncă în Republica Slovacia pentru aproximativ 400 de cetățeni străini”, se arată în mandatul european de arestare. 

Dmytro a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, urmând să fie predat autorităților din țara de reședință, unde este anchetat pentru facilitare a migrației ilegale, falsificare de instrumente și sigilii oficiale prev. de secțiunea 356 și 352 din Codul penal Slovac.

În timpul ședinței de judecată a cerut magistraților să îi permită să rămână pe teritoriul României, opunându-se predării în baza mandatului european emis de autoritățile judiciare din Republica Slovacia

Adauga comentariu