Turism de pandemie: clujenii merg până în Suceava să se vaccineze

Dacă pandemia a blocat sectorul turistic iar românii au preferat să își amâne concediile, iată că în acest moment clujenii sunt nevoiți să viziteze alte județe ale țării. Vânătoarea după cele două doze de vaccin îi determină pe mulți clujeni să de deplaseze chiar și până în Suceava. 

În ciuda faptului că apar periodic noi centre de vaccinare cu doze noi de vaccin pe raza județului Cluj, acestea nu au cum să satisfacă cererea. Trebuie să ai cu adevărat noroc să prinzi un loc liber la unul din centrele din județ. În același timp, alte județe ale țării, în special din Moldova, au mai multe doze de vaccin decât cerere, ceea ce le face atractive pentru unii clujeni dornici de o plimbare 4-5 ore cu mașina.

„Stau la 800m de Liceul de Informatică și uite că am prins loc pentru vaccinare doar în Suceava. Mă așteaptă un drum de 4 ore dus și încă 4 întors”.

”Eu m-am programat azi în Suceava la Iulius Mall și erau cateva sute de locuri. Măcar facem un nou tip de turism”.

„Ajungem sa ne facem concediul în deplasare pentru vaccin”.

Chiar dacă România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca mulți români sunt sceptici când vine vorba de acest vaccin. La Cluj nu este cazul deoarece au fost epuizate toate locurile indiferent de tipul de vaccin.

Într-adevăr, în județe unde mai sunt locuri disponibile au rămas în special vaccinuri Astra Zeneca, dar la Suceava sau la Botoșani mai sunt câteva sute de locuri disponibile și cu vaccinul Moderna.

În acest moment, potrivit platformei vaccin.live sunt disponibile 326 de locuri în Siret, Suceava cu vaccinul Moderna și aproximativ 3000 de locuri cu AstraZeneca in Suceava sau Rădăuți.  De asemenea, mai sunt disponibile câteva sute de locuri pentru vaccinul Moderna în județul Botoșani. Cu AstraZeneca mai sunt locuri în județele Iași, Bacău, Vrancea, Maramureș, Covasna sau Timiș.

 

 

 

 

Adauga comentariu