Tunelul pe sub centrul Clujului, o altă promisiune nerealizată a lui Emil Boc

În prima ședință de Consiliu Local din anul 2013, primarul Emil Boc propunea două proiecte majore de infrastructură pentru Cluj-Napoca: un tunel și un parking subteran pe sub zona centrală a municipiului. 

Ideea tunelului nu era una nouă, ea a mai fost lansată și în anul 2008, însă ulterior s-a renunțat la ea, așa cum s-a renunțat la multe dintre proiectele politicienilor enunțate doar în scop electoral. 

În administrația locală a Clujului, nu contează cât de fantezist este un proiect, important este doar cât de bine sună și, implicit, cât de multe voturi poate atrage:

„Intrarea ar urma să se facă de pe Clinicilor subteran până la Tribunal – 21 Decembrie 1989 cu o bandă pe mers și una de întors. Construirea ar urma să fie făcută cu un aparat modern”, declara Emil Boc pentru ziarul Făclia la începutul lunii ianuarie a anului 2013.

Mărețul obiectiv de infrastructură urma să aibă două ieșiri, una spre Calea Turzii și alta spre Piața Gării: 

„Aceste ieșiri din tunel ar face ca această investiție să fie cu adevărat utilă. În plus, vrem să amenajăm și un parking subteran pentru a decongestiona traficul din centrul orașului”, mai promitea Excelența Sa, domnul primar al promisiunilor nerealizate, Emil Boc. 

Foto: arhiva Făclia

Adauga comentariu