TRUISME DE MANELISM ADMINISTRATIV: „Decât sărac şi bolnav, mai bine bogat şi sănătos”, ne transmite Emil Boc

Întrebat dacă i se pare normal ca viaţa din Cluj-Napoca să fie atât de nejustificat de scumpă, primarul Emil Boc mai că n-a început să dea din buric pe versuri parcă rupte din manele.

Manele administrative gen:

„Să moară dujmanii mei, / Că n-au ştampilă cum am eu! / Când fac eu muşchiul mare, / Cine are chiar că are, cine n-are, n-are!”

„Eu aleg să trăiesc într-un oraș sănătăos, un oraș în care oamenii se respectă, care e sigur, într-un oraș în care îmi pot întemeia o familie și să avem locuri de muncă bine plătite. Decât să fim toți săraci, prefer să fim mulți și bogați. Dorința mea este că dacă tot trăim, să trăim mult și bine, nu mult și sărac. Cred că putem face asta prin calitatea oamenilor în primul rând”, ne transmite Emil Boc, această Mărie Antoanetă a Clujului, de la înălţimea staturii sale de primar.

Cum vă ziceam, Boc este primar doar pe Centrul Clujului, Parcul Central şi Polivalentă. Este Primarul UNTOLD, TIFF şi alte chermeze de Centru-Gară. Este Primarul Urbanismului de Cumetrie. Este Primarul sinecuriştilor politici care mănâncă bani grei degeaba în propria-i „funărie”.

Clujul există pentru Boc numai dacă-l poate da unui amic urbanist la ciopârţit. Clujenii există numai dacă votează cu el.

”Realizărili” lui #Bocalnost, Mult Iubitul Și Stimatul Cârmaci al #MartorilorOasteiDomnuluiNostruBoc, nu sunt altele azi decât cele cu care se laudă, cosmetizat pe Facebook, în fiecare campanie electorală în care promite, că doar nu va face de la el. Şi, oricum, nu va face!

Dar #aplaudacii și acum au limba încălzită să-i scrie ode cu ea înmuiat-n călimara dosului, să-i prea slăvească #CăCâteaFăcutEl!

Ce faine sunt filmuleţele de prezentare a mult prea bogatului, prosperului şi fericitul municipiu (pentru doar câţiva care-l mulg şi se îmbogăţesc cu complicitatea administraţiei locale). Filmări realizate numai sâmbăta și duminica, să nu se vadă traficul. Când nu plouă, să nu se vadă navigabilitatea șoselelor.

Nimeni nu vede ce fain arată clădirea Filarmonicii (promise şi nefăcute încă din primul mandat, acum vreo 16 ani), blocurile dintre case, amenajarea și modernizarea Bună Ziua (făcută din buric), Someșul navigabil, bike share (îngropat şi înmormântat de trotinetele BOLT) șamd.

Numai în triumfalime și imagini demne de Cântarea României s-o ținem. Cu sclipici și povești despre pită și circ, să-i ciugulească aplaudacii din palmă lui Boc.

Dar de ce nu e trecut CREIC-ul și Buftea de Cluj la realizări, așa, cu imagini despre cum au luat-o la vale investițiile? Sau cum a distrus traficul, sau blocurile dintre case, tot #Urbanismul_de_Cumetrie pe care-l păstorește cu nesimțire. Dar rampa de gunoi a RADP de la Pata Rât? Şi zonele de papuperizare din vechile cartiere ale Clujului? Sau noile cartiere dormitor în care NU EXISTĂ centre civice, creşe, grădiniţe, şcoli, un dispensar, o zonă care să se preteze găsirii unor locuri de muncă? Ci numai uliţe cu vile şi blocuri intercalate de-a-mboulea, de nici o „Salvare”, nici o maşină de pompieri nu poate să intervină în caz de necaz.

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: „asta-i un fel de "mie-mi place să trăiesc la munte" Ok, boss, dar tu ești primar și peste văi în spumele mării, unde nu bate soarele, e pâclă și oamenii fac artrită de sărăkie. Bine că n-a băgat dume de gen "mutați-vă la munte că ce fain la munte, uite, nu e pâclă și e soare tătă ziua, ursul dă din coadă şi mănâncă zmeură". E la fel ca vorba aia celebră cu "n-au săracii pâine? Să mânce cozonac!"

Boc este specialist în truisme de genul: „decât prost, bolnav și sărac, mai bine deștept, sănătos și bogat”. Orice cocalar debitează chestii d-astea la un mic şi-o bere la pet!

Dar să ajungi la un asemenea nivel de trivialism declarativ e debilizant, și din păcate omul cred că pe jumătate nici nu-și dă seama că asta face, pe de altă parte cred că o face că vede că merge. Plecăciunile la Portofele din mass media îi preiau orice prostie din orice poziţie, fără să mai rumege informaţia, fără să-i spună: „Maestre, vezi că sari calul. Ce scoţi matale pe gură este aroganţă, cinism şi nesimţire de neam prostie de cocalar”.

Ce-am putea noi învăţa din faptul că neclintirea din funcţie timp de aproape două decenii face din om neom?

Că practicarea „elegantă" a cinismului și aroganței e limitată de inteligență – pe care dacă n-o ai, dai în grobianism.

Şi, gata!

Adauga comentariu