Tribunalul Bistrita mai amana o saptamana solutionarea cererii de liberare in cazul lui Sorin Apostu

Tribunalul Bistrita a amanat, astazi, solutionarea cererii de liberare conditionata in cazul fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, pana in 24 februarie. Procurorul DNA a cerut ragaz sa studieze pana atunci actele depuse la dosar de Penitenciarul Bistrita si de avocatul acestuia.

Este al doilea termen amanat in cazul cererii de liberare inainte de termen a lui Sorin Apostu. Instanta s-a intrunit prima data in 27 februarie, pentru a solutiona acest caz, si atunci a amanat pana astazi pronuntarea. La infatisarea din aceasta dimineata, cel care a cerut amanarea cu inca o saptamana a solutionarii cererii a fost procurorul DNA.

“Tribunalul Bistrita, la solicitarea reprezentantului DNA, a incuviintat cererea acestuia si a acordat un nou termen de judecata, in 24 februarie, pentru a putea consulta documentele depuse la dosar de reprezentantii penitenciarului si actele depuse de avocatul lui Sorin Apostu”, a declarat judecatorul Dana Ceuca, purtator de cuvant al Tribunalului Bistrita. 

Este vorba de documentele care au stat la baza propunerii de liberare conditionata a fostului primar Sorin Apostu, printre care Procesele Verbale prin care s-au calculate zilele de inchisoare executate si lucrarile stiintifice publicate. Sorin Apostu a ajuns in fata comisiei de liberare conditionata deoarece a publicat, din inchisoare, patru lucrari stiintifice, iar cu fiecare carte si-a redus pedeapsa cu cate o luna. El si-a mai redus pedeapsa lucrand in perioada detentiei – in prezent lucreaza la biblioteca Penitenciarului Bistrita.

Inainte de a fi inchis, Sorin Apostu a predat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor. Dupa ce a fost condamnat definitiv, insa, universitatea i-a desfacut contractul de munca.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

 

Adauga comentariu