Trei angajate ale CEC Bank, sucursala din Gheorgheni, condamnate pentru ca au furat bani din conturile clujenilor

Trimise în judecată în 2013, trei angajate de la filiala CEC din cartierul Gheorgheni au fost condamnate abia în urmă cu câteva zile pentru că au furat bani din conturile clujenilor peste jumătate de milioane de lei. Una dintre el, Coldea Ana Olga a fost singura care a primit o condamnare la închisoare cu executare: cinci ani de pușcărie. Cea mai mare parte a banilor nu a mai fost recuperată. În 2013, procurorii DIICOT Cluj au trimis în judecată trei angajate de la CEC Bank – Filiala Gheorgheni de pe strada Albac. Este vorba despre COLDEA ANA-OLGA, BRIE DANIELA LIANA și VINCZE ANA-MARIA care au fost acuzate că au furat din conturile clienților peste jumătate de milion de lei. 

În urmă cu câteva zile, Tribunalul Cluj, instanța care a judecat procesul pe fond, a emis prima sentință din acest dosar. Judecătorul a decis să o condamne pe Coldea Ana la cinci ani și o lună de închisoare cu executare. 

”Dispune achitarea inculpatei COLDEA ANA-OLGA pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (…). Condamnă pe inculpata COLDEA ANA-OLGA, la următoarele pedepse: – 9 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (…); – 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice(…); – 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic; – 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de fraudă informatică (…); – 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată(…). Tribunalul va aplica pedeapsa cea mai grea stabilită, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul de 6 ani şi 3 luni închisoare al celorlalte pedepse stabilite – spor care este de 2 ani şi o lună închisoare – astfel încât inculpata va executa pedeapsa rezultantă de 5 ani şi o lună închisoare cu executare în regim de detenţie. Potrivit art. 72 alin. (1) C.pen, se va deduce din această pedeapsă durata de o zi când inculpata a fost reţinută, în data de 11.09.2012. (…) obligă inculpata COLDEA ANA-OLGA la plata sumei de 602.217,04 lei către CEC cu titlu de daune materiale şi a sumei de 30.000 lei către B. C. cu titlul de daune morale. (…)menţine măsura sechestrului asigurător, dispus prin ordonanţa procurorului din 28.09.2012, asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatei COLDEA ANA-OLGA. (…) Obligă pe inculpata BRIE DANIELA LIANA, la plata suma de 34.984,95 lei și cea de 2.631 euro către CEC. Constată că suma de 54.589 lei rezultată din executarea silită a imobilului aparţinând inculpatei BRIE DANIELA LIANA a fost consemnată (…). Respinge restul pretenţiilor civile formulate în cauză. Constată că împotriva inculpatei VINCZE ANA-MARIA nu s-au formulat pretenţii civile. (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat se vor suporta astfel: inculpata COLDEA ANA-OLGA va plăti către stat suma de 40.000 lei, iar inculpata BRIE DANIELA LIANA suma de 10.000 lei. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței.

Citeste continuarea pe Gazeta de Cluj. 

Adauga comentariu