Tot mai mulți clujeni, deranjați de Electric Castle. Muzica s-a auzit până în Zorilor sau în Gheorgheni

Pagina de sesizări a Primăriei s-a umplut de reclamații venite din partea clujenilor nemulțumiți de faptul că nu s-au putut odihni din cauza muzicii care a răsunat până târziu în noapte. Aceștia reclamă că au fost nevoiți să stea cu geamurile închise și chiar și așa zgomotul tot a fost deranjant.

Chiar dacă scenele sunt amplasate în zona centrală a orașului muzica s-a auzit până în cartierele Zorilor sau Gheorgheni.

Faptul că la ora asta într-o vineri noaptea pot auzi muzica ce răzbate până în Zorilor de la cine știe ce scenă din oraș nu mi se pare deloc că denotă o atitudine de oraș european căruia îi pasă de toți cetățenii săi. Vreau să mă pot odihni în apartamentul meu. Vreau să pot deschide geamul să aerisesc după o zi dogoritoare fără să aud basul de la kilometri depărtare. Indiferent câte milioane aduc festivalurile la bugetul orașului, orașul acesta este pentru toți cetățenii săi și ar trebui să îi respecte pe toți contribuabilii la bugetul local. Hărmălaia nu este o formă de respect. Țineți cont de asta când planificați și aprobați festivaluri.

Zgomotul produs de concertele de la Electric Castle este inacceptabil si inadmisibil. Este ora 11:55, vineri seara, 13 august 2021 si in cartierul Gheorgheni nu te poti odihni din cauza zgomotului. Nu este normal! Nu pot sa nu ma gandesc ce fac bolnavii din spitalele din centru, unde probabil se aude si mai tare! Inca o data, INACCEPTABIL! Nu stiu daca aceasta sesizare este considerata una oficiala, dar sustin o petitie ca toate aceste concerte sa se organizeze inafara orasului.

Un clujean susține că a făcut o sesizare la Poliția Locală, evident fără succes. Muzica a continuat să bubuie și după miezul  nopții.

La ora 23:34 am facut o sesizare telefonica la politia locala cu privire la faptul ca in cartierul marasti pe strada scortarilor se auzea muzica de la evenimentul electric castle din zona cetatuie. Aceasta sesizare nu a fost rezolvata, este ora 00:23 si muzica “bubuie” in continuare, va rog sa imi comunicati de ce nu se respecta legislatia in materie de poluare fonica si de ce nu se iau masuri? Cand platim taxe si impozite e bine; Dar cand trebuie solutionate probleme … nu se intampla nimic. Ce rol mai au autoritatile in acest caz? 

Nemulțumirile clujenilor se îndreaptă spre primarul Emil Boc pe care îl consideră vinovat pentru că a acceptat organizarea de festivaluri în oraș.

Emil Boc, sunteti o rusine pentru acest oras! Cand ati dat autorizatie pentru bubuituri zi si noapte, zambeati semidoct ?! Rusine Consiliul Local Cluj Napoca, ca tolerati si sustineti mediocritatea! O gasca care ne violenteaza aproband zgomot si balamuc, zi si noapte. Cand e sa dati explicatii, va ascundeti ca sobolanii. Voi nu munciti, ca sa stiti cum e sa mergi la munca dupa ce iti bubuie basul de la ora 14 la 2 noaptea! Rusine sa va fie!

Domnule Boc, ce-ar fi să veniți să locuiți o săptămână în zona Operei Maghiare sau Pieței Unirii, să vedeți ce fain e la festival? Să vă bubuie un pic muzica în urechi până la 2-3 noaptea, iar a doua zi să vă duceți copiii nedormiți la grădiniță și să mergeți la serviciu...

V-ati gandit ca nu putem dormi si ca trebuie sa suportam impotriva vointei noastre acel zgomot care nu se poate numi muzica? Daca cineva face galagie dupa ora 11 seara il amendati. V-ati gandit ca trebuie sa stam pe caldurile astea cu geamurile inchise si tot auzim neincetat bataile tobelor in creierele noastre? In fiecare noapte cu o ora mai mult. Cum ati putut aduce aceste ,,festivaluri" in Oras? Nu aveti destul loc in afara Clujului? Deja ati pierdut votul nostru la urmatoarele alegeri, cu tot binele care l-ati facut. Sper sa nu mai fiti primar urmatoarele alegeri, cel putin nu unul atat de slab care a cedat (din nou) santajului unei minoritati anormale si a altei minoritati comerciale, in dauna majoritatii normale a Clujului. Ma intreb daca s-a meritat? Daca ati obtinut ce v-ati dorit calcand peste linistea si intimitatea personala a multor cetateni din Cluj? Rusine d-le primar!

Adauga comentariu