Topul celor mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca. Care este diferența de preț a apartamentelor comparativ cu București

Cel mai recent raport realizat de analizeimobiliare.ro arată că prețurile de vânzare a apartamentelor în cea mai scumpă zonă din Cluj-Napoca nu sunt cu mult sub cea mai scumpă zonă din București. Vorbim de o diferență de preț de doar 460 euro. Astfel, Cluj-Napoca se menține în continuare pe locul II, după Capitală, din punct de vedere al prețurilor de vânzare a apartamentelor. Prețurile în cartierele din Cluj-Napoca se mențin la cote ridicate.

Raportul citat arată că în Cluj-Napoca, clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente s-a menținut, practic, neschimbat în al doilea trimestru din 2021. Arealul central și ultracentral se situează, în continuare, pe prima poziție, cu o medie de preț de 2.250 de euro pe metru pătrat util (un avans de 2% față de cele trei luni anterioare), următoarele locuri fiind ocupate, la fel ca în cele trei luni anterioare, de Plopilor (+3,2%, până la 2.070 de euro pe metru pătrat), Gheorgheni - Andrei Mureșanu (unde a avut loc un avans de 4%, până la 2.050 de euro pe metru pătrat util), apoi de Bună Ziua - Europa - Calea Turzii (cu un avans trimestrial de 5,8%, până la 2.020 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Zorilor (în condițiile unei creșteri de 5,5%, până la o valoare medie de 2.000 de euro pe metru pătrat).

În schimb, în Capitală au avut loc mișcări pe piață. Locul I din trimestrul anterior a fost surclasat de zona situată pe locul II în trimestrul trecut.

“În urma variațiilor de preț ce au avut loc trimestrul trecut, în clasamentul cartierelor bucureștene cu cele mai scumpe apartamente, format din aceleași zone exclusiviste din nordul și centrul Capitalei, a avut loc o inversare de poziții. Astfel, pe primul loc în top a trecut zona Herăstrău - Nordului (unde prețurile s-au diminuat cu 0,9%, până la 2.710 de euro pe metru pătrat), aceasta surclasând Kiseleff - Aviatorilor (unde a avut loc o scădere de 6,6%, până la 2.630 de euro pe metru pătrat util). Următoarele locuri sunt ocupate tot de Dorobanți - Floreasca (cu un plus de 4,5%, până la 2.390 de euro pe metru pătrat), Aviației (+1,5%, până la 2.210 euro pe metru pătrat) și Dacia - Eminescu (unde pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu 4,4%, până la 2.070 de euro pe metru pătrat)”, se arată în raport.

Adauga comentariu