TOP ZECE angajatori din Cluj. Cei mai mari angajatori din județ abia adună un total de salariați cât cea mai mare companie din țară

24.699 de angajați au în total primii zece cei mai mari angajatori din județul Cluj, potrivit datelor valabile pe anul 2020. Aparent poate părea un număr mare, dar dacă facem comparație cu cel mai mare angajator din România, Compania Națională Poșta Română, realizăm cât de mici sunt angajatorii din Cluj. Poșta Română are puțin peste 23.000 de angajați.

Companiile din Cluj cu cei mai mulți angajați sunt cu acționariat majoritar de stat sau străin. Domeniile de activitate sunt: distribuție energie electrică, IT, transporturi, fabricarea de electrocasnice și aparatură de măsură.

În Top 10 angajatori din județ se află trei companii de stat, o companie italiană, două spaniole, trei din Marea Britanie și una din Olanda.

Top 10 angajatori din județul Cluj:

1. Distribuție Energie Electrica România SA Cluj-Napoca: 6358 angajați

Distribuție Energie Electrica România are obiect de activitate distribuția energiei electrice, are asociat unic Energetica Electrica SA (deținută de Statul Român). Din Consiliul de Administrație fac parte Modran Mircea Toma, Dimbean Creta Mirela, Dumitru Geanina, Sujdea Livioara și Frangulea Ștefan Alexandru.

Anul trecut, compania a înregistrat peste 145 milioane euro cifră de afaceri și profit net de 11,4 milioane euro.

2. De Longhi România SRL Cluj-Napoca: 2979 angajați

De Longhi România are obiect de activitate fabricarea de aparate electrocasnice, are doi asociați: De Longhi Appliance SRL Italia (90%) și De Longhi S.P.A. Italia (10%). Din Consiliul de Administrație fac parte Carmen Elena Petcu și Nicola Serafin.

Anul trecut, a rulat peste 328,7 milioane euro cifră de afaceri și a declarat 18,4 milioane euro profit.

3. Endava România SRL Cluj-Napoca: 2965 angajați

Endava Cluj-Napoca are obiect de activitate realizarea softului la comandă, are asociat unic Endava PLC Marea Britanie. Din Consiliul de Administrație fac parte Melania Daniela Tamas și Mark Stuart Thurston.

Anul trecut, compania a înregistrat aproape 157 milioane euro cifră de afaceri și 15,1 milioane euro profit.

4. Emerson SRL Cluj-Napoca: 2685 angajați

Emerson are obiect de activitate fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație și are asociați Emerson Electric Nederland B.V. Olanda (100%) și Emerson Electric U.K. LTD Marea Britanie (0%). Din Consiliul de Administrație fac parte Alina Maria Negru și Roeland Van Doren.

În 2020, a avut venituri totale de peste 197,5 milioane euro și profit net de 11,5 milioane euro.

5. Compania de Apă Someș SA Cluj-Napoca: 1944 angajați

Compania de Apă are obiect de activitate captarea, tratarea și distribuția apei și asociat unic este județul Cluj. Din Consiliul de Administrație fac parte Dan Cristian Lucian, Pop Ioan Cristian, Henter Andrea Elisabeta, Morar Ignat, Balu Marius.

Anul precedent, a rulat aproape 49,8 milioane euro cifră de afaceri și a declarat profit net de peste 2,2 milioane euro.

6. Cognizant Technology Solutions Romania SRL Cluj-Napoca: 1876 angajați

Cognizant are obiect de activitate realizarea softului la comandă și asociat unic compania Cognizant Worldwide LTD Marea Britanie. Din Consiliul de Administrație fac parte Walter Thomas Delbrook și Alejandro Damian Benegas.

În 2020, firma din Cluj a raportat venituri totale de peste 91,2 milioane euro și profit net de aproape 6,7 milioane euro.

7. Sykes Enterprises Eastern Europe SRL Cluj-Napoca: 1734 angajați

Sykes are obiect de activitate activități ale centrelor de intermediere telefonică (call center). Asociat unic este Sykes Enterprises Incorporated B.V. Olanda. Din Consiliul de Administrație fac parte John Chapman (Marea Britanie), Thomas James Holder (SUA), Josef Patrick Berendonk (Olanda) și Edwin David Grimes (SUA).

În anul 2020, compania a avut venituri totale de peste 34,7 milioane euro și profit de peste 4,3 milioane euro.

8. Fujikura Automotive Romania SRL Cluj-Napoca: 1605 angajați

Fujikura are obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule. Asociat unic este Fujikura Automotive Europe S.A.U Spania. Din Consiliul de Administrație fac parte Ștefan Claudiu Bejan și Ryuji Takita.

Anul trecut, Fujikura a avut o cifră de afaceri de 26,2 milioane euro și pierderi de peste 1,1 milioane euro.

9. Carrion Expedition SRL Cluj-Napoca: 1378 angajați

Carrion are obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Asociații companiei sunt Almerinova Expansion SL Spania (100%) și Miguel Carrion Caceres (0%). Firma este administrată Miguel Carrion Caceres.

În 2020, compania a avut venituri totale în valoare de 96 milioane euro și pierderi de 4 milioane euro.

10. Compania de Transport Public SA Cluj-Napoca: 1175 angajați

Compania de Transport Public are obiect de activitate transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători. Asociat unic este Municipiul Cluj-Napoca. Din Consiliul de Administrație fac parte Ioan Rusu, Valtăr Marcu, Guttmann Szabolcs Istvan, Sipos Alexandru Francisc și Pașcalău Paul Ionuț.

Anul trecut, compania a avut 26,7 milioane euro cifră de afaceri și pierderi de 1 milion euro.

La nivel național, TOP ZECE angajatori arată astfel:

1. Compania Națională Poșta Română SA București: 23.045 angajați

2. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București: 22.356 angajați

3. Profi Rom Food SRL Timișoara: 17.979 angajați

4. Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA București: 15.248 angajați

5. Automobile Dacia SA Mioveni: 13.685 angajați

6. Kaufland Romania SCS București: 13.108 angajați

7. RCS & RDS SA București: 13.056 angajați

8. Complexul Energetic Oltenia SA Târgu Jiu: 12.193 angajați

9. Naționala de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA București: 12.084 angajați

10. Dedeman SRL Bacău: 11.374 angajați

Adauga comentariu