TCI Contractor General repară două clădiri ruină ale Primăriei pentru suma de 1 MILION EURO

Două clădiri ale Primăriei Cluj-Napoca situate pe bulevardul Eroilor nr. 21 – strada Iuliu Maniu nr. 16 vor fi modernizate de firma TCI Contractor General, desemnată câștigătoare în urma unei licitații. Valoarea contractului este de aproape 1 milion euro. Lucrările trebuie finalizate în termen de 13 luni.

Lucrările pentru cele două clădiri presupun reabilitarea, demolarea parțială, reconstruirea, reparații capitale, compartimentare și mansardare imobile.

TCI Contractor General are obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a fost înființată în 1991. Din Consiliul de Administrație fac parte George Leontin Ene, Ștefan Dorin Oltean și Cristina Daniela Borșa. Anul trecut, firma avea aproape 22 milioane euro cifră de afaceri, peste 784 mii euro profit și 219 salariați.

Conform caietului de sarcini, teabilitarea clădirilor de pe strada Iuliu Maniu nr. 16 este necesară deoarece starea acestora este precară din cauza lipsei de întreținere și a intervențiilor neadecvate de proiectare și execuție, cum ar fi reparații cu tencuieli pe bază de ciment al pereților sau acoperirea curții fără sistem de evacuare a apelor pluviale. Tencuiala se decojește spre curte din cauza apelor pluviale care se preling pe perete. Lipsește tencuiala de pe fațada spre strada Iuliu Maniu și calcanul spre imobilul aflat la nr. 14. Jgheaburile și burlanele sunt avariate.

„În clădiri se observă infiltrații de apă din cauza lipsei de întreținere a învelitorii. La tavanul etajului 2 al corpului A de clădire se observă zone cu tencuiala căzută. Elementele de lemn ale șarpantei ambelor clădiri sunt afectate de atac biologic. Subsolul este afectat de igrasie și atac biologic, mai ales la corpul A unde podeaua din dușumele a fost așezată direct pe pământul umed.

Totodată sunt necesare și lucrări de consolidare structurale deoarece față de principiile actuale privitoare la alcătuirea arhitectural- structurală a clădirilor etajate curente, structura de rezistență a corpului de clădire A este atipică”, se mai arată în caietul de sarcini.

Potrivit aceluiași document, instalațiile existente din clădire: instalația de termice (sobe de teracotă pe bază de gaz), electrice și sanitare sunt uzate atât fizic cât și moral, încât nu ar face față noilor cerințe. Totodată sunt necesare lucrări în vederea amenajării spațiilor adaptate la noua funcțiune de instituție publică și birouri deoarece clădirea, până nu demult, funcționa ca depozit și magazin comercial.

Adauga comentariu