Strada Adjudului din cartierul Dâmbul Rotund se „urbanizează”: Aceasta va fi extinsă pentru a face loc noilor locuințe semicolective

Reprezentanții administrației locale analizează Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de urbanizare a străzii Adjudului din cartierul Dâmbul Rotund. Strada urmează să fie extinsă, echipată edilitar și realizată la strat de uzură înainte de emiterea autorizațiilor de construire pe parcele. 

Potrivit documentației publicate de Primărie, prin PUZ se propune lărgirea străzii Adjudului la ampriza de 15 m – 2 benzi auto, 2 trotuare de 1,5 m, 2 fâșii plantate de 2,25 m și o bandă de staționare/parcare pentru vizitatori. 

Anterior emiterii autorizațiilor de construire pe parcele, se va echipa edilitar, și realiza la strat de uzură partea carosabilă a str Adjudului, inclusiv banda de staționare de la nivelul carosabilului, iar până la recepția construcțiilor vor fi realizate trotuarele și amenajate fâșiile verzi plantate, în baza unui proiect de specialitate.

„Strada Adjudului va avea acces public nelimitat”, se arată în documentația publicată de administrația locală privind urbanizarea străzii. 

De asemenea, emiterea autorizațiilor de construire pentru investiții, altele decât pentru infrastructura tehnico-edilitară, se va face ulterior asfaltării str Odobești până la amplasamentul studiat prin PUZ. 

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, funcțiunea predominantă prevăzută este de locuințe individuale/unifamiliale și locuințe semicolective cu maximum două unități locative pe parcelă.

Înălțimea maximă admisă: trei nivele supraterane (S)+P+E+M, (S)+P+E+R, D+P+M, D+P+R.

Teritoriul reglementat prin PUZ, în suprafață de 2,5 ha, cuprinde parcele adiacente străzii Adjudului, este delimitat de str Odobești la Est, limită intravilan la Nord, str Reghin în partea de Vest și limite cadastrale în partea de Sud. 

Planul Urbanistic Zonal pentru urbanizarea străzii Adjudului se află în consultare publică până în data de 9 septembrie 2021. 

 

 

 

 

foto: imagine urbanizare stradă

Adauga comentariu