Stația CTP Dragalina Nord, un portal spre zonele rurale ale județului

În timp ce Primăria Cluj-Napoca schimbă, pe străzile ultracentrale, bordurile, asfaltul și vechile bănci cu unele cu USB, pe care nu le folosește nimeni, pe străzile semicentrale încă mai există adevărate portaluri către Clujul rural, care coexistă cu municipiul ”smart” doar din vorbe și din artificii de PR.

După ce v-am prezentat stația CTP de pe strada Dacia, unde legenda urbană spune că însuși Decebal s-ar fi odihnit, când ar fi ajuns aici, cu linia 27, de la Gară, vă prezentăm astăzi stația Dragalina Nord, situată peste râu de Parcul Central, unde toată infrastructura publică a fost reabilitată pentru Untold.

Încă nu avem metrou la Cluj, nici Someș navigabil, însă avem adevărate portaluri care ne transpun instantaneu în alte spații și timpuri (rurale), în cu totul altele decât cele futuriste de pe paginile liberale de Facebook.

Pe Dragalina, dacă te saturi de așteptat autobuzul pe banca lemnoasă importată probabil de la Răchițele, o poți lua în sus la plimbare, pe arătura de pe Cetățuie, direct prin zona unde lipsește un panou de sticlă:

E fain în orașul festivalier, care a importat nu doar un festival de la Bonțida, ci și mobilierul stradal din sat!

Adauga comentariu