SPECIALIST ÎN BĂTUTUL APEI ÎN PIUĂ: Emil Boc e specialist şi în fotbal, în caz că nu ştiaţi

Emil Boc a fost invitat  joi, 9 decembrie, în cadrul unei emisiuni, unde a discutat otova, că oricum nimeni nu l-a întrerupt, despre problemele clujenilor, criza Covid-19 și... despre fotbal. Vorbim despre apariţiile edilului în spaţiul mass media căldicel unde, din faţa unui microfon prietenos, acesta bate apa în piuă despre diverse. Verba volant. La fel şi banii clujenilor cu care acesta îşi sponsorizează aceste apariţii. Pe ultimele clipe ale emisiunii, Emil Boc şi-a adus aminte că dacă tot îşi pune lipitorii de afişe în diverse sinecuri şi tot aruncă cu bani în denominaţia "U Cluj", poate fi şi părerist. Aşa că şi-a dat cu zisul despre tehnologia VAR din fotbal.

O fi confundat-o cu var-ul de pe refaţadizările Clujului... aşa că a fluidizat nişte cuvinte pe extreme, apoi le-a verticalizat pe poartă.

"Nu se poate și la noi în România să introducem VAR-ul ăsta la toate meciurile?! Nu mă pricep. Nu se poate pentru că avem probleme tehnice sau nu se poate pentru că nu vrem? Eu n-am urmărit toate meciurile. Am urmărit și eu U Cluj: a luat împoitriva lui un penalti - 3 m în afara careului; am văzut la Steaua cu UTA. Nu e normal într-o țară din Uniunea Europeană. Să vedeți meciul Astra cu U Cluj... Am primit foarte multe semnale. Nemulțumirea asta crescândă...

Această tehnologie VAR nu e de 20 de ani. Când au început la ei puteau să înceapă și la noi. Nu era o chestiune să spunem că ei aveau de 20 de ani toate lucrurile acestea. Au apărut recent și e normal. Trebuie să avem fair-play. E regula fundamentală a sportului. Ori când oamenii nu văd în sport fair-play... Sportul este și un mod de viață și un stil de viață. Este o valoare. Dacă vezi că valorile sunt strâmbe, evident că oamenii sunt furioși.

Deci voi cere cu vocea pe care o am mai puțin auzită, dar măcar o să solicit acest lucru ca acest proces să se grăbească. Eu nu formulez acuzații, dar văd reacția oamenilor. Trebuie să se facă. E un simptom că societatea nu funcționează bine. Dacă văd că se înmulțesc, atunci oamenii își pierd încrederea în democrație”.

Maestre, ne doare-n bască de VAR-ul ăsta. Ne interesează când vom avea centură, trafic decent în oraş, nu poveşti cu peşti. Când vei binevoi să nu mai faci din Cluju raiul urbaniştilor de cumetrie. Când îţi vei împlini promisiunile, când îi vei azvârli, pe brânci, afară din sinecuri pe toţi cărătorii tăi de geantă. Chestii d-astea simple, nu cu VAR-ul...

Poate te hărniceşti "cu vocea pe care o ai mai puțin auzită" să rezolvi problemele reale ale clujenilor, nu ale amicilor de cumetrii politico-financiare.

Adauga comentariu