Sorin Gadola a fost tratat cu blândețe de magistrați, dar degeaba. DIICOT: L-am informat pe Sorin Gadola despre dosar, în 2016. În 2018 și-a cumpărat din nou droguri

Ziar de Cluj v-a prezentat detalii din rechizitoriul întocmit de DIICOT Cluj împotriva lui Sorin Gadola și a dealer-ului său, Mircea Ionuț Morariu. Potrivit informațiilor date de anchetatori, cei doi știau încă din 2016 că sunt cercetați penal pentru trafic și consum de droguri, dar și-au continuat activitatea fără nici o reținere.

 

Pensiunea „Soare-n Maramureș”(FOTO), deținută de Gadola Jr. era locul în care Morariu își vindea marfa către alți zece clienți. Ghinionul acestora a fost ca printre  cumpărători să se afle și colaboratorul anchetatorilor, care i-a dat în vileag.

În vara anului 2016, anchetatorii i-au informat pe Morariu și Gadola că pe nomele lor există o ordonanță de urmărire penală. Atunci, audiat fiind, Sorin Gadola și-a recunoscut faptele, însă a continuat să se drogheze până în aprilie 2018, motiv pentru care anchetatorii au dispus extinderea urmăririi penale, descoperind ”portofoliul de clienți”.

În data de 12.06.2016, l-am informat pe inculpatul  GADOLA SORIN despre dispoziţiile ordonanţei de mai sus şi starea de fapt reţinută în final faţă de el, context în care a declarant că nu îi aparţine grinder-ul găsit în locuinţa sa; el îşi confecţiona ţigările zdrobind cannabis-ul cu mâinile; crede că acest grinder îi aparţine lui  R. Sorin Gadola recunoaşte că a comis fapta aşa cum s-a reţinut prin ordonanţa de extindere a urmăririi penale şi a acţiunii penale, plus de schimbare a încadrării juridice, din data de 11.06.2018.

De-a lungul timpului, Sorin Gadola i-a plătit lui   MORARIU MIRCEA IONUȚ mulţi bani pentru cannabis-ul pe care l-a cumpărat de la el, respectiv peste 30.000 - 40,000 de lei; nu îşi aminteşte cât i-a plătit acestuia pentru bucăţile de timbre cu LSD, deoarece, în cele două ocazii, a cumpărat de la el şi alte produse care nu sunt interzise (creme, bucăţi de lemn mirositor, salvie mirositoare).

Sorin Gadola susține că nu a cumpărat timbre cu LSD de la alte persoane; a cumpărat timbre cu LSD de la   MORARIU MIRCEA IONUȚ doar de două ori. Acesta menţine declaraţiile pe care le-a dat anterior, în calitate de suspect şi de inculpate și regretă comiterea faptei”, arată procurorul DIICOT Cluj.

În aprilie 2018 anchetatorii l-au prins din nou pe Gadola procurându-și droguri de la un alt dealer:

„Printr-o altă ordonanţă din data de 26.04.2018, am dispus extinderea urmăririi penale faţă de inculpatul  GADOLA SORIN pentru comiterea, în luna aprilie 2018, a unor noi acte materiale ale infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată, prev de art 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin, 1 C.pen., constând în aceea că, în cursul lunii aprilie 2018, acesta şi-a cumpărat cannabis de la „ C.D. ” cu suma de 50 de lei/gram, cannabis pe care l-a deţinut la locuinţa sa, fiind descoperită în locuinţa sa cantitatea de droguri rămasă, respectiv 5,0 grame cannabis, pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta cannabis, în urma analizelor chimice de laborator”, mai arată procurorul de caz.

Măsuri preventive diferite

În iunie 2018, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Morariu și Gadola, după ce i-au reținut în primăvară pentru 24 de ore și ulterior au obținut în instanță arestul la domiciliu pentru Morariu și controlul judiciar pentru Sorin Gadola.

În tot acest timp, Tribunalul Cluj a soluționat etapa de camera preliminară și, pe 27 septembrie a decis că rechizitoriul a fost întocmit legal, probele au fost administrate conform legii, motiv pentru care s-a dispus începerea judecății.

„ Respinge excepţiile şi cererile cu privire la neregularitatea actului de sesizare, la nelegalitatea unor acte de urmărire penală şi la nelegalitatea unor probe, invocate de inculpatul Morariu Mircea Ionuț, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată şi a infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată şi în consecinţă: Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 9 D/P/2018 emis la data de 13.06.2018 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj privind pe inculpaţii Morariu Mircea Ionuț trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată şi a infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată, şi Gadola Sorin, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Morariu Mircea Ionuț şi Gadola Sorin, urmând ca la rămânerea definitivă a prezentei, să se fixeze termen de judecată”, se arată în decizia dată de Tribunalul Cluj.

 

 

Adauga comentariu