„Soare-n Maramureș”: Pensiunea de unde se aprovizionau drogații lui Gadola și Morariu

 

Cercetările efectuate de cei de la DIICOT Cluj au scos la iveală faptul că pensiunea lui Sorin Gadola, „Soare-n Maramureș”, a servit în ultimii trei ani ca locație de unde drogații se aprovizionau cu cannabis și timbre LSD.

 

În rechizitoriul lui Sorin Gadola și Mircea Ionuț Morariu, procurorii au menționat că în perioada 2015-2018, la pensiunea „Soare-n Maramureș” veneau clienții lui Morariu pentru a procura și consuma droguri.

Având în vedere că în acest dosar s-a dispus trimiterea în judecată doar a celor doi, Ziar de Cluj vă prezintă rechizitoriu anonimizat cu lista de clienți ce veneau să se drogheze la pensiunea lui Sorin Gadola.

Consumatorul GADOLA SORIN:

-în perioada primăvara anului 2015- luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut droguri de risc - cannabis – lui GADOLA SORIN. , cu preţul de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitenţe, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică din  ... ); în acest mod,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. a obţinut suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămâna)', aceste acte materiale au fost comise în diverse locaţii, printre care locuinţa lui  MORARIU MIRCEA IONUȚ, cabana lui GADOLA SORIN și pensiunea lui  GADOLA SORIN

-în perioada sfârşitul anului 2017- februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. I-a vândut droguri de mare risc - timbre cu LSD – lui GADOLA SORIN. , de două ori, acte materiale comise la pensiunea acestuia.

Consumatorul C.R.C:

în perioada sfârşitul anului 2017- luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  C.R.C. de mai multe ori; aceste acte materiale au fost săvârşite fie în locuinţa lui   MORARIU MIRCEA IONUȚ. fie în pensiunea lui  GADOLA SORIN. În perioada ianuarie- februarie 2018, aceste acte materiale au fost comise cu o frecvenţă de 3-4 ori/săptămână,

în perioada sfârşitul anului 2017- luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut droguri de risc - cannabis - lui  C.R.C. de mai multe ori,

cu preţul de 50 de lei/gram; aceste acte materiale au fost comise la locuinţa lui   MORARIU MIRCEA IONUȚ în perioada ianuarie- februarie 2018, MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de mare risc - timbre cu LSD – lui C.R.C. , act material comis în timp ce se aflau la pensiunea lui Gadola Sorin.                                          

3. consumatorul  H.S.

în perioada primăvara 2015 - luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  H.S. de mai multe ori, acte materiale care au fost săvârşite în locuinţa lui  MORARIU MIRCEA IONUȚ. , cabana lui  GADOLA SORIN. din ...  şi pensiunea lui  GADOLA SORIN (aşa cum se observa,  H.S. a dat declaraţii necorespunzătoare adevărului; de altfel, însuşi inculpatul   MORARIU MIRCEA IONUȚ. a declarat că i-a oferit acestuia cannabis de mai multe ori),

Consumatorul H.I.T.

în perioada mai-decembrie 2017,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis – lui H.I.T. , act material care a fost comis la pensiunea lui GADOLA SORIN.

Consumatorul B.S.

în perioada primăvara 2015- ianuarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  B.S. de mai multe ori, acte materiale care au fost comise la cabana lui  GADOLA SORIN. şi la pensiunea lui  GADOLA SORIN.

Consumatorul B.I.B.

în perioada ianuarie-februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis – lui B.I.B. , act material care a fost comis la pensiunea lui GADOLA SORIN.

Consumatorul S.V.

în perioada iulie 2017- februarie 2018, MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  S.V. în şase ocazii diferite, cele şase acte materiale fiind comise la locuinţa  S.V. (şi S.I. , aceştia fiind căsătoriţi), la cabana lui  GADOLA SORIN şi la pensiunea lui GADOLA SORIN.

Consumatorul S.I.

în perioada iulie 2017- februarie 2018, MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  S.I. în şase ocazii diferite, cele şase acte materiale fiind comise la locuinţa  S.I. (şi S.V. ), la cabana lui  GADOLA SORIN. şi la pensiunea lui  GADOLA SORIN.

Consumatorul P.S.

în perioada primăvara 2015- noiembrie 2016, MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  P.S. de mai multe ori, acte materiale care au fost comise la cabana lui GADOLA SORIN. 

Consumatorul M.B.V.

în luna februarie 2018, MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a oferit droguri de risc - cannabis - lui  M.B.V. act material ce a fost comis la pensiunea care îi aparţine lui GADOLA SORIN.

Colaboratorul autorizat,

în data de 06.03.2018, inculpatul MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut colaboratorului autorizat, cu numele de cod „R.O. ”, cantitatea de 3,9 grame cannabis, cu suma de 200 de lei,

în data de 29.03.2018, inculpatul MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut colaboratorului autorizat, cu numele de cod „ R.O. ”, cantitatea de 3,8 grame cannabis, cu suma de 200 de lei”, arată cei de la DIICOT.

Procurorii susțin că Sorin Gadola era doar un simplu consumator ce își achita achizițiile de droguri. Cât despre ceilalți clienți menționați mai sus, DIICOT a dispus disjungerea acestora din dosar. Rechizitoriu lui Morariu și Gadola a ajuns la Tribunalul Cluj în iunie 2018, iar săptâmâna aceasta, judecătoarea Georgiana Farcaș Hingan a dispus începerea judecății. Cei doi inculpați pot contesta decizia la Curtea de Apel Cluj.

 

Adauga comentariu