Simbioza perfectă între muzică și artă. Violonistul Alexandru Tomescu va veni în Piața Unirii cu renumita vioară Stradivarius Elder-Voicu

În weekend, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, arta și muzica vor forma o simbioză perfectă. Clujenii vor putea, în sfârșit, după perioada de liniște impusă forțat de momentele ciudate prin care trecem, să se bucure de un concert unic.

Renumitul violonist Alexandru Tomescu va păși sâmbătă pe scena special amenajată în cadrul evenimentului /Form Your Days. Alături de el va avea vioara Stradivarius Elder-Voicu, o vioară unică, despre care se spune că este cea mai bine conservată din cele 10 câte există în total în întreaga lume. Vioara lui Tomescu nu este un simplu instrument muzical. Măiestria cu care aceasta emite sunete rotunde, perfecte, complete a fost recunoscută pe plan național și internațional. Așa se face că vioara care va încânta publicul clujean este obiect de Patrimoniu Național, categoria Tezaur.

Instrumentul i-a fost oferit pentru prima dată lui Alexandru Tomescu în anul 2007, după ce acesta a demonstrat prin talentul său că o merită. Atunci, violonistul și-a câștigat acest drept pentru o perioadă de 5 ani. Inițial, vioara a fost folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu.

Iar acum, ea va ajunge la Cluj și îi va bucura pe clujeni cu opera „Anotimpurie” de Antonio Vivaldi. Concertul va fi completat de talentul nețărmuit al lui Alexandru Tomescu care s-a remarcat până acum printr-o carieră fulminantă, urcând pe marile scene ale lumii, din Paris, New York sau Tokio.

Pentru artistul care de-a lungul timpului a militat prin muzică pentru cauze importante precum stoparea exploatării forestiere sau distrugerea clădirilor aflate în Patrimoniul Național, concertul de sâmbătă este o formă de dialog constant între artist și vioară, vioară și public și artist și public.

Concertul este organizat de grupul /FORM cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Accesul la concert se face pe bază de invitații. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina evenimentului.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu