Seriozitate marca Primaria Cluj-Napoca - O bucata de drum de 50 metri de pe Calea Borhanci a stat surpata 4 ani. Abia in urma cu 6 luni au inceput lucrarile de reparatii, care nu sunt gata nici acum

Despre o bucata de drum de doar 50 de metri de pe Calea Borhanci s-ar putea scrie o adevarata telenovela. Prin 2017, portiunea respectiva de drum, aflata la intersectia cu strada Voievodul Menumorut s-a surpat. Si a stat asa surpata, inconjurata doar de marcaje, pana anul acesta cand au inceput lucrarile de reparatii. De sase luni se tot lucreaza, dar degeaba. Oamenii au ajuns la culmea disperarii din cauza prafului de la santier si a ignorantei angajatilor Primariei care nu au dat nici un raspuns cand au fost intrebati cand vor fi gata lucrarile. Lucrarile costa 2,4 MILIOANE LEI.

Calea Borhanci a fost modernizata de la un capat la altul in 2012. La final de lucrari, primarul Emil Boc a si chemat presa pentru a vedea minunata strada proaspat asfaltata. Bucuria nu a tinut mult.

La jumatate de an de la incheierea lucrarilor, ultimii 500 de metri din strada s-au surpat pe mai multe portiuni. A fost nevoie de lucrari de reparatii, executate de asocierea Diferit – Kiat, firma de casa a Primariei Cluj-Napoca si a Consiliului Judetean.

Din 2013, pe alte portiuni de drum au aparut gropi, surpari de teren, denivelari din cauza faptului ca terenul este instabil. Una dintre aceste portiuni este cea despre care vorbeam la inceputul acestui articol. Aici, terenul s-a surpat prin 2017. De atunci, nu s-a facut nici un fel de lucrare de interventie pana anul acesta. Tot ce a facut Primaria a fost sa puna marcaje rutiere. Abia in 2019 s-a votat o Hotarare de Consiliu Local prin care au fost alocati 2,4 MILIOANE LEI pentru repararea celor 50 de metri de drum surpat. Lucrarea a fost atribuita Regiei Autonome a Domeniului Public. Potrivit Hotararii de Consiliu Local, a fost nevoie de o suma atat de mare din cauza consolidarii cu piloti forati.

Citește și:

2,4 milioane lei costă repararea unei bucăți de drum surpată pe Calea Borhanci. Centura de Diamant și drumul cu patru benzi din Lomb, alte eșecuri cauzate de alunecările de teren – VIDEO

Lucrarile au inceput in urma cu sase luni. Oamenii care locuiesc in zona ne-au transmis ca se lucreaza foarte lent.

Redam integral mailul transmis, alaturi de cateva fotografii, de un cititor:

De aproximativ 6 luni se lucreaza la o portiune de drum de aproximativ 50 de metri pe Strada Borhanciului de la intersectia cu Voievodul Menumorut. S-au facut lucrari de consolidare a drumului care era surpat initial, pe urma s-au extins si pe celalalt sens de mers.

S-au miscat foarte lent, nu sunt specialist in domeniu sa-mi dau seama exact, dar pentru o portiune atat de mica mi se pare ca au lungit foarte mult lucrarea. De mai bine de o luna au dat drumul la un sens de mers pe care este doar pietris, si se fac nori de praf, de parca am fi in Sahara, in mod constant, zi si noapte.

Pe balcon nu putem iesi, iar daca deschidem geamurile ne intra praful in case. Si problema se extinde pana la case aflate la mai bine de 100 m de drum. Am tot sperat ca vor asfalta macar un sens, insa au tot sapat. Si statia care era acolo este dezafectata de cateva saptamani.

Am facut o sesizare in urma cu o luna pe MyCluj, insa nu am primit niciun raspuns, asa ca ieri am sunat la telefonul Primarului. Mi s-a spus sa sun la Politia Locala si sa le cer sa-mi faca legatura cu un domn inspector care se ocupa de sesizarea mea. Mi-au comunicat ca nu este pe tura, si mi-au dat un numar de telefon sa-l sun dupa ora 14:00. L-am sunat si mi-a respins direct. Mai sunt vecini care au facut multiple sesizari, si nici ei nu au primit raspunsuri. Am dorit sa aflu daca putem face ceva macar un sens sa fie asfaltat (macar temporar), sa nu ne prafuiasca masinile si locuintele, dar nu am avut cu cine vorbi.

De 3 zile nu au mai lucrat nimic desi vremea este perfecta pentru asta, iar drumul arata asa (praful este de la carosabil, nu de la camion dupa cum se vede in poza. Este inadmisibil ce se intampla si nu suntem bagati in seama de nimeni de la Primarie. Nu au comunicat niciun termen de realizare, ce au mai reusit sa afle vecinii de la muncitori au fost termene complet nerealiste care doar ne-au dat sperante desarte.

Cred ca ar merita opinia publica clujeana sa afle de aceasta situatie care ne influenteaza nu doar pe noi, ci pe toti cei care au de trecut acest drum in fiecare zi.

Adauga comentariu