Șeful autobazei CTP, despre întârzierile autobuzelor M26 din Florești: „Sunt momente în care este foarte dificil să ne deplasăm în coloanele de autoturisme create”

Copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca riscă să rămână nesupravegheați la ore, după ce profesorilor le întârzie autobuzele cu care fac naveta din Florești.

Situația ne-a fost semnalată de către un profesor psiho-pedagog care, săptămâna trecută, a întârziat de două ori la școală, din cauza autobuzului M26, care nu și-a respectat programul. Fiind vorba despre copii cu nevoi speciale, să fie lăsați singuri în clase implică anumite riscuri.

Prin urmare, Ziar de Cluj a sesizat CTP privind întârzierile autobuzelor din Florești, solicitând punctul de vedere al companiei – care sunt cauzele acestor întârzieri și dacă se vor mai repeta.

„La solicitarea mai multor călători care utilizează linia M26, traseul a fost prelungit până în P-ța Mihai Viteazul. Condițiile în care se desfășoară transportul pe această linie sunt influențate atât de lungimea mare a acestui traseu, cât și de multiplele zone unde se creează blocaje pe intervalele orare în care circulația este intensă (str. Eroilor + str. A.Iancu, str. Plopilor, str. Barițiu, P-ța Mihai Viteazul).

De la începutul anului școlar 2021/2022, orarul liniei M26 a fost suplimentat și modificat (ca timp de parcurgere a unei curse) de 5 ori. Ultima modificare este aplicată începând cu data de 18.10.2021.

Dacă la începutul lunii septembrie aveam 7 autobuze pe linia M26, în prezent sunt 13 autobuze la ora de vârf. Urmărim zilnic condițiile de transport pe zona Florești, dar sunt momente în care, datorită unor evenimente independente de noi, este foarte dificil să ne deplasăm în coloanele de autoturisme create”, ne-a transmis ing. M. Gligor, șeful autobazei CTP.

Așadar, haosul urbanistic din comuna-dormitor a Clujului, unde s-au construit blocuri pe o infrastructură de case, a transformat comuna într-o capcană pentru locuitorii pe care traficul îi împiedică să ajungă la timp, din „dormitor”, la serviciu.

 

Adauga comentariu