Se vede mana lui Gadola! ENERGOBIT a recuperat enorm din pierderile financiare lasate de fostii actionari! Reintra Energobit pe plus in 2019 sau 2020?

Cand in 2017, se facea anuntul reintrarii in actionariatul ENERGOBIT a tripletei Gadola-Socea-Pal, puteai lesne sa zici fara sa fi gresit ca cei 3 sunt nebuni. Energobit incapuse in 2012 pe mana unui fond de investitii, dupa 5 ani consecutivi in care marcase un profit cumulat de 200 de milioane de lei. Marele fond a distrus tot feng-shui-ul companiei, reusind sa distruga orice sens al profitului. Cand au vazut ca au stricat jucaria, decidentii fondului au cedat inapoi firma fondatorilor. Insa nici ei nu mai sunt la prima tinerete. La preluare, energobit avea 36 de milioane de lei pierderi, contracte semnate pe genunchi, oameni profesionisti plecati din firma, in fine, o situatie extrem de incomoda.

Pentru mine, privind de la departare, a fost ca un thriller economic privit la televizor. Avea vreo sansa Gadola sa repare Energobit? se intrrebau cu totii (si eu) in 2017? A fost Energobit un noroc initial? Poate Gadola sa demonstreze ca e om de afaceri si la greu?

Raspunsul a venit acum, dupa o mica intarziere de listare a datelor financiare la Ministerul de Finante: Energobit a recuperat INCREDIBIL din pierderi pe 2018, ramanand cu doar 10 milioane de lei care, credeti-ma, sunt "peanuts". Stiti de ce e mai importanta aceasta revenire? Pentru ca Gadola chiar demonstreaza ca e barbat adevarat in business, oricat de limba in cur ar suna asta. Energobit a fost amusinata in 2017 si 2018 de consultanti in insolventa, care ii prevedeau sfarsitul. Gadola a fost puternic, s-a invartit la negocieri, a jucat tare cu bancile si a reparat el singur rahatul.

Lui i se datoreaza revenirea Energobit. Asa cum arata lucrurile, probabil ca in 2019 sau in 2020 va intra din nou pe profit. Iar asta inseamna cu adevarat ca esti campion in business.

Adauga comentariu