Ro-Verde Landscaping, firmă prietenă cu Primăria, mai câștigă un contract pe bani publici - modernizarea Parcului Farmec. Șase licitații au fost organizate pentru acest proiect

Asocierea Ro-Verde Landscaping SRL Petrești, județul Ilfov – SC Proiect Construct Regiunea Transilvania a câștigat licitația pentru modernizarea Parcului Farmec din Mărăști. Valoarea contractului este de 1.846.500 lei și presupune proiectarea și executarea lucrărilor. Ro-Verde se ocupă și de construirea Bazei Sportive La Terenuri. Compania face parte dintr-un grup de firme deținute de Ion Olteanu, renumit pentru numeroasele contracte cu primăriile de sector din București.

Începând cu anul 2019, modernizarea Parcului Farmec a fost scoasă la licitație de șase ori la rând, dar abia a șaptea a fost cu noroc. La primele șase licitații nu s-a prezentat nimeni. Abia la a șaptea încercare, în luna mai, au fost depuse trei oferte:

  1. Asocierea NORD CONFOREST (leader), CAM PROIECT, INTERCOM ENERGY SRL, LIVE RENTAL POWER, ECO GARDEN CONSTRUCT SRL, SC EVO LINE CREATION SRL, Beletage;
  2. Asocierea Hentza Business (leader), T.R. COSTRUZIONI SRL.;
  3. Asocierea RO-VERDE LANDSCAPING SRL (leader), SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA, SC Street Lighting SRL, ROAD DESIGN ASP SRL.

Parcul are o suprafață de aproximativ 3125 mp, din care 2455 mp suprafață de zonă verde, 1696 mp de gard viu, 670 mp alei și pavele și spațiul verde de lângă Canalul Morii în suprafață de 1232 mp și lungime canal de 180 metri.

„În prezent, Parcul Farmec este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (aparate de joacă pentru copii, bănci, mese cu pavilion etc) care nu mai prezintă nicio estetică urbană. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal modernizarea Parcului Farmec, un parc cu caracter de recreere și promenadă pe marginea Canalului Morii”, scrie în caietul de sarcini.

Ro-Verde Landscaping este deținută de doi asociați: Ion Olteanu (90%) și Marius Cătălin Vișan (10%). Anul trecut, firma avea o cifră de afaceri de aproape 7,9 milioane euro, profit net de peste 216.000 euro și un număr mediu de 176 angajați.

Ro Verde Ladscaping SRL a fost înfiinţată în anul 2011, de o anume Maria Lazăr, în calitate de asociat unic, iar administrația companiei era asigurată de Cătălin Marius Vișan. În anul 2012, Maria Lazăr decide să-și cesioneze părţile sociale deţinute la SC Ro-Verde Landscaping SRL către Iuliana Madlen Lazăr și către administrator Cătălin Marius Vișan. Noul asociat Iuliana Madlen Lazăr este un fost consilier prezidenţial, din timpul mandatului fostului președinte Ion Iliescu, decorată în anul 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în grad de cavaler.

Patronul grupului de firme Eco Horticultura - Ro-Verde Landscaping SRL - Garden Center Grup, Ion Olteanu, este cunoscut în mass-media ca fiind “părintele spațiilor verzi din București”, după ce a derulat numeroase contracte cu mai multe primării de sector, dar și cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

Ro-Verde Landscaping SRL a mai derulat, în anul 2013, un contract în valoare de 33 milioane lei fără TVA, pus la bătaie de Primăria Sectorului 6 din București, condusă la acea dată de liberalul Rareș Mănescu. Ese vorba despre o achiziţie făcută în vederea amenajării de spații verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari, privind modernizarea urbanistică, a străzilor, trotuarelor și parcărilor din aceste arii.

Firma lui Ion Olteanu a câștigat, anul trecut, un alt contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea Bazei Sportive La Terenuri. Contractul este în valoare de 5,5 milioane euro, fără TVA. În 2017 a semnat un contract cu Primăria Cluj-Napoca, în valoare de 1,2 milioane euro pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi aferente cartierelor de blocuri din oraș.

Adauga comentariu