Restructurarea imobiliară de pe Brâncuși a adus artera la limita suportabilității. Boc: Ne apropiem de închidere. Vom spune stop când gradul de încărcare va ajunge la 97%-98%

Zona arterei Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit un spațiu supus unei continui restructurări urbane (imobiliare). Extinderea străzii a fost amânată și condiționată de realizarea centurii metropolitane, însă autorizațiile de construcție au continuat să fie eliberate, iar strada a fost cuprinsă de șantiere. 

Acum, potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, gradul de încărcare al arterei se apropie de limită. 

„Pe Brâncuși ne apropiem de închidere, gradul de încărcare este între 90% și 100%.

Când va ajunge la 97-98%, spunem stop”, a declarat edilul Emil Boc la un post de radio local. 

Primarul a oferit exemplul coloniei Borhanci, unde autoritățile au stopat proiectele imobiliare mari, dar au făcut și excepții. 

„Nu suntem absurzi, lăsăm să se construiască centre comerciale, să nu meargă locuitorii de acolo după o sticlă de apă la Iulius Mall, școli, grădinițe, spitale.

Dar locuire vom permite numai după 2026'', a explicat Boc. 

Recent, la finalul lunii octombrie 2020, Primăria Boc a dat aviz favorabil unui proiect imobiliar cu spații de locuit/spații de birouri+centru comercial în Borhanci. 

CITEȘTE ȘI: Primăria i-a dat liber lui Dan Dunca să construiască trei blocuri uriașe și un Kaufland în BORHANCI

„Acolo se va construi până când portabilitatea arterei va permite. 

Când portabilitatea arterei va depăși 100%, vom opri lucrările, vom suspenda autorizațiile. 

Acum, potrivit Planului Urbanistic General este o zonă de restructurare prevăzută, dar care este legată în mod evident de ceea ce înseamnă centura ocolitoare, intrarea și ieșirea din Borhanci. 

Cu alte cuvinte, când se va depăși portabilitatea arterei, la fel ca în Bună Ziua vom spune STOP!”, explica edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local din iunie 2021.  

CITEȘTE ȘI: Se curăță terenul pentru un viitor ansamblu imobiliar pe Brâncuși

În condițiile în care pe strada Constantin Brâncuși au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală. Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 


Adauga comentariu