Puținele proiecte finanțate din fonduri europene în Apahida, acoperite de minciuni electorale

Accesarea fondurilor europene reprezintă în continuare o piatră de încercare pentru primăriile din județul Cluj, astfel încât administrațiile locale blocate în birocrație reușesc cu greu să realizeze proiecte pentru comunitate pe baza unor fonduri nerambursabile, iar tema investițiilor cu ajutorul sumelor alocate din fonduri europene rămâne un simplu subiect de campanie electorală, după cum se întâmplă în comuna clujeană Apahida, acolo unde Primăria a reușit cu greu să depună câteva proiecte, din care și mai puține au fost aprobate. În plus, datele prezentate de Grigore Fati nu coincid cu realitatea, după cum semnalează Marius Corîci, un clujean care l-a susținut trup și suflet pe Grigore Fati în campania electorală din 2016, iar acum se arată profund dezamăgit de promisiunile neonorate ale primarului comunei Apahida.

Redăm integral textul semnat de Marius Corîci:

„Minciunile primarului PSD, FATI Grigore privind Fondurile Europene

Fati Grigore afirmă că, de când este el primar, a atras 𝟭𝟴,𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗘𝗨𝗥𝗢 din fondurile europene. MINTE!

În martie 2019, primăria Apahida elibera centralizatorul cu fondurile nerambursabile ”realizate” de primărie, chipurile, sub mandatul său. Ștampilată și semnată chiar de primarul PSD, Fati Grigore. Documentul se află AICI

𝗥𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮:

⮕ Proiecte depuse de către primărie în mandatele lui Fati Grigore: 9 (Nouă)
⮕ Proiecte aprobate și finanțate cu fonduri europene 6 (Șase) 
⮕ Valoare TOTALĂ finanțare fonduri europene pe proiectele depuse în mandatele Fati Grigore: 2,023,564 Euro.


La o analiză mai atentă a centralizatorului, se observă că au fost trecute:

⮕ Toate fondurile europene atrase de comună încă dinaintea mandatului său și până în prezent (vezi poziția 1, 2, și 3 — Alegerile Locale din 2012 au avut loc în 10.06.2012 — cele 3 poziții sunt înainte de data alegerilor).

⮕ Fonduri europene atrase de alte entități precum Compania de Apă Someș (poziția 6) sau primăria Cluj-Napoca (poziția 10).

⮕ Proiecte depuse dar neaprobate (pozițiile 12, 13, 14 ).

⮕ Statusul proiectelor a fost verificat în luna august 2020.

Centralizatorul cuprinde și fondurile guvernamentale (PNDL2) dar alea toată lumea știe că reprezintă mita lui Liviu Dragnea către primarii PSD.

Conform site-ului guvernului, programul PNDL este dedicat realizării unor obiective de investiții de infrastructură de dimensiuni reduse ca volum 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙣𝙪 𝙞̂𝙣𝙙𝙚𝙥𝙡𝙞𝙣𝙚𝙨𝙘 𝙘𝙧𝙞𝙩𝙚𝙧𝙞𝙞 𝙙𝙚 𝙚𝙡𝙞𝙜𝙞𝙗𝙞𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝙥𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢𝙚 𝙘𝙪 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙩̗𝙖𝙧𝙚 𝙚𝙪𝙧𝙤𝙥𝙚𝙖𝙣𝙖̆ sau la care este imperios necesară finalizarea acestora pentru respectarea unor angajamente asumate de România în cadrul Uniunii Europene.

https://www.mlpda.ro/pages/programulnationaldezvoltarelocala

Pregătesc o analiză aprofundată unde voi explica cu detalii și comparativ, câte milioane de Euro a pierdut Apahida sub conducerea primarului PSD, Fati Grigore.

𝗠𝗲𝗿𝗴𝗲𝘁̗𝗶 𝗹𝗮 𝘃𝗼𝘁, 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁̗𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁.

Centralizator: https://drive.google.com/file/d/1OcnUInYKoro7CtwzF58Hd5UjDKrCRcsa/view?usp=sharing”, notează clujeanul Marius Corîci.

CITEȘTE ȘIScrisoarea deschisă a unui clujean către primarul Grigore Fati: Au trecut cei patru ani de mandat iar Apahida, Apahida frumoasă care mi-ați promis-o, arată groaznic. Mi-ați dat o Apahida care se scufundă, sufocată de gunoaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: ziardeapahida.ro

 

 

 

 

 

Adauga comentariu