#ProgramulPrimaArestare combinat cu #ProgramulPrimaExtrădare şi #ProgramulPrimaCasă

Știu cum se poate rezolva problema supra-aglomerării din pușcării. Ne apucăm de furat cu toții. Dar nu puțin, ca niște găinari, "de foame, boss", ci cu milioanele, să ne facem viloaie de neam prost, să aibă ăștia unde să ne bage când ne arestează la domiciliu.

Nu-i mai bine așa? Arestul trece, se scade din anii de pârnaie pe care, poate, o să-i primim, noi nu mai încurcăm statul cu nimic și nici reclamații la CEDO pentru rele tratamente n-au să mai fie.

Au furat, au supărat pe cine nu trebuie, crezând că au furat din inteligenţa lor personală, au fost deferiţi justiţiei care, cu greu, după nişte mulţi, foarte mulţi ani, i-a găsit şi vinovaţi şi i-a pedepsit ca atare. Aşa că şi-au luat tălpăşiţa din ţară şi, de atunci, braţul lung al Legii tot pipăie după ei peste hotare.

Paul de România este dispărut fără urmă, fiind dat în urmărire în decembrie 2020, când a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Aşa că a cam dispărut din țară.

Pe lista marilor fugari ai României se mai află în Top 10 Evaporaţi din Faţa Rigorii Legilor Româneşti: Aurel Gabriel Popoviciu, Mario Iorgulescu, Alexander Bogdan Adamescu, Alina Bica, Avraham Morgenstern, Cristian Rizea, Nela Ignatenko, Dragoș Săvulescu și Sebastian Ghiță. Doar în cazul a trei dintre ei procedurile de extrădare sunt în curs.

Şi numai din întâmplare. Că le-a trebuit să se dea şmecheri pe unde s-au aciuat: Cristian Rizea, Avraham Morgenstein şi Dragoş Săvulescu. Deşi, cred sincer, că atâta se va trage de proceduri încât până şi Pământul va avea timp să se oprească din rotaţia în jurul propriei axe, cât să apuce ăştia să se dea jos, s-o ia spre altă Galaxie.

Popoviciu e bine, mulţumim de întrebare, în “Angliea” unde a formulat apel împotriva mandatului internaţional de arestare. Acesta i-a fost admis de către un judecător englez care a considerat că bietul devalizator n-a avut parte de un proces corect. Aşa că e milionar “refugiat”.

Mario Iorgulescu e în Italia. Trece din clinică psihiatrică în clinică psihiatrică, în speranţa de a eluda punerea în aplicare a mandatului internaţional de arestare. A omorât şi el, aflat sub influenţa drogurilor şi beat mangă, un tânăr cu familie, ce atâta tevatură? Doar nu se vrea premier şi preşedinte de partid ca Florin Câţu...

Predarea lui Adamescu către România a fost dispusă de către autoritățile competente din Marea Britanie. Căile de atac formulate de persoana în cauză au fost epuizate și respinse. "Predarea va putea avea loc în momentul în care autoritățile britanice vor comunica Ministerului Justiției român această informație." Aşadar cândva când.

Alina Bica execută pedeapsa din România în puşcăria numită “Italiea” – aşa au decis judecătorii din “Cizmă”, judecători foarte permisivi cu puşcăriabilii români. Şi Clujul are câţiva puşcăriabili celebri la “umbră, la soare” în Italia. Ziar de Cluj a arătat în câteva anchete cât de simplu este să te urinezi cu boltă pe deciziile justiţiei din România. Trebuie să ai bani şi să-ţi permiţi avocaţi buni.

Pentru Avraham Morgenstein procedurile de extrădare “sunt în curs” încă din anul 2017 – anul tirării peste graniţele României.

La fel şi pentru Cristian Rizea, fugit la “fraţii noştri de psete Prut” şi care din 2019 se luptă să dovedească că hoţiile sale sunt dosar politic instrumentat de către nişte “răi şi nişte fameni”. El a furat din patriotism, justiţia din România, de obedietă ce este, a decis că a furat pur şi simplu. De borfaş.

Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) este soția "contelui Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa-numită cultură "cosmoumanistă”, care în pandemie vindea "suplimente anti-Covid” -, este “bien merci” în Belgia.

Cu Sebastian Ghiţă, devenit sârb de meserie, după ce a furat de tânăr motorină pe “Clisură” şi a fost “aitistul” numărul unu al României cu complicitatea serviciilor care i-au pus pe mână toate contractele sensibile de informatizare a României, situaţia e mai complicată.

Conform hotnews.ro: “Ministerul Justiției a formulat cerere de extrădare în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise de către Înalta Curte de Casație și Justiție și, respectiv, Curtea de Apel Ploiești. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea inculpatului, iar Curtea de Apel Ploiești a comunicat faptul că nu mai subzistă motivele prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea. Prin urmare, la solicitarea instanțelor de judecată, Ministerul Justiției a retras cererea de extrădare. În prezent, Ministerul Justiției nu are cunoștință să fi fost emis cu privire la acesta vreun mandat de arestare preventivă/mandat de executare a pedepsei închisorii.”

A furat, a fugit, a tăcut, a fost iertat. Că cine nu vede, nu aude şi tace, poate trăi neextrădat, în pace.

“Prins Pol dă Roumnaie”, cum v-am zis, îşi petrece extrădarea cu Elodia, presupun, că e de nedepistat în lumea largă.

Cât despre Dragoş Săvulescu, acesta îşi trăia extrădarea bine mersi în Italia, unde judecătorii au fost blânzi cu el şi i-au dat ceva cu suspendare cu condiţia să nu părăsească incinta. Dar prostul fără fudulie nu există, aşa că l-a mâncat în fudulie să se ducă să epateze cu ce-a furat din România în Grecia, unde l-a dat de gol o poză de Instagram.

L-au săltat poliţiştii greci, la cererea celor din România şi i-au dat interdicţie să părăsească Grecia până nu va fi judecată cererea de predare, adică punerea în executare a mandatului european. Care va fi undeva prin luna septembrie.

Parcă văd că au să-l convoace pe Instagram.

Că, uşor, uşor, faptele se prescriu, iar milioanele de euro rămân tot furate.

Şi, gata!

Adauga comentariu