Profit în ușoară scădere pentru Agis Computer, unul dintre cei mai vechi distribuitori de echipamente IT din România

Agis Computer Cluj-Napoca, înfiinţată în 1994 și deținută de Lorincz Istvan și Liviu Cristea, a fost relativ constantă, anul trecut, atât în ceea ce privește cifra de afaceri cât și profitul net. S-a înregistrat o ușoară creștere a veniturilor totale și o ușoară scădere a câștigului net. Agis Computer este deja un nume consacrat pe piața de distribuție IT din România.

Anul trecut, Agis Computer Cluj-Napoca a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 26 milioane euro, față de 25,6 milioane euro în urmă cu doi ani. În 2018, valoarea veniturilor totale a fost de 23,5 milioane euro.

Profitul net declarat în 2020 de compania clujeană a depășit 964 mii euro, față de peste 1 milion euro în 2019. Deci, putem vorbi de o ușoară scădere a câștigului net. În anul 2018, Agis Computer a avut un profit net de 390 mii euro.

Numărul de angajați pe care îi avea Agis Computer anul trecut a fost de 33. Aproximativ același număr de salariați îi avea compania și în 2019 și 2018.

Înființată în anul 1994 la Cluj-Napoca, Agis Computer a fost printre puținele firme „de provincie” care au rezistat de-a lungul tranziției și a remarcat la timp și corect importanța capitalei în algoritmul de distribuție, astfel că în februarie 1997 a deschis o structură logistică și în București pentru a putea acoperi eficient zona de sud și sud-est a României.

Potrivit site-ului companiei, deși, inițial, numele Agis a fost asociat cu distribuția de imprimante și consumabile, de-a lungul anilor aria produselor din portofoliu s-a extins în mod constant, astfel că în prezent Agis Computer este un distribuitor recunoscut de sisteme brandname, componente pentru calculatoare precum și o gamă largă de accesorii de birotică.

Adauga comentariu