Pro TEMBEL mai suge de la Boc niște bani să mănânce cu polonicul despre un Cluj-Napoca aflat pe locul 14 în lume în Topul siguranței

IPJ Cluj dă date despre activitatea polițiștilor și din acestea se face statistică. După statistică stăm bine, atât de bine cât vor și știu unii să citească datele acelea statistice.

Dar IPJ Cluj, de exemplu, nici în ziua de azi nu i-a prins pe cei care au devalizat o bancă în plină zi, acum 4 ani (și câte alte cazuri or mai fi fiind). Și nu l-ar fi prins nici pe altul dacă nu era jurnalistul de la Ziar de Cluj să le facă munca și să-l depisteze pe individ ”citind” doar niște anunțuri de vânzare de apartamente.

Cu miile de camere de supraveghere montate până și în fundul calului statuii lui Mathyas Rex, n-au descoperit nici până în ziua de azi cine a vandalizat-o imediat după restaurare.

Nici până în ziua de azi nu avem un răspuns oficial cu privire la cei care i-au vandalizat cu ranga mașina colegului nostru Liviu Alexa.

Atât de sigur e orașul că te poate aștepta prietenul să-ți ia gâții pe aleea din fața blocului, taximetristul să-și plimbe copilul proaspăt înjunghiat trei zile cu mașina, mama să-și omoare copilul în bătaie, minorul să fie ademenit în rețele de prostituție, drogul să se consume la liber pe stradă, dezaxatul să tragă cu pușca cu aer comprimat după oameni (tot pe stradă), sau plodul să-și decapiteze bunica pentru 5 lei pentru droguri.

Noi n-am uitat filmările cu minorii care-l călcau cu bocancul pe cap pe amicul lor de tras pe nări, așa cum o fac orbii, surzii și muții de Martori ai Oastei Domnului Nostru EmilBocAlNost.

Nici cum poți fi tâlhărit noaptea în plin centru. Nici câte biciclete se fură, câte mașini se sparg și se vandalizează, câte locuri de joacă se vandalizează și se umplu de siringi și prezervative (toate cu autor necunoscut), nici ”liniuțele” trase în noapte cu mașini tunate cu ”acțibilduri” de către cocalarii Clujului, nici cât de agresive sunt galeriile din ”Groapă” (cum dau ei cu bocancul, bordura, scaunul și pumnul și se duc la meciuri numai ca să se bată cu ”gaborii”), nici cât de ”toleranți” pot fi clujenii cu minoritățile (începând cu autoritățile), nici buboiul de la Pata Rât și multe altele.

Așa cum o fac orbii, surzii și muții din Oastea Domnului Nostru EmilBocAlNost.

Numai că orbii, surzii și muții aceștia nu sunt așa pe gratis, din convingere. Unii sunt doar niște bieți idioți utili cumpărați cu cozonac, ”Vegeta”, ”dansul pensionarului” și ”gratuități”. Restul sunt niște deșeuri cu față umană care trăiesc în sinecura banului public de 15 ani (lipitori de afișe, cărători de geantă și curve, indiferent de sex).

Plus abonații la ștampila lui Boc. Cei care au făcut acest Grup Infracțional Organizat în vederea Urbanismului Sălbatic prin care au nenorocit efectiv municipiul. În complicitate cu procurorii Clujului care n-aud, nu văd și tac (unii chiar în sediul făcut cadou și renovat chiar de către non-administrația aceasta clujeană).

S-au terminat poveștile grețoase despre ”calitatea aerului” și a început Boc să plătească ”șpagă de imagine” pe o așa zisă ”calitate de siguranță” a Clujului?

În ce privește locul 14 ca siguranță, da, Cluj-Napoca nu este Kabulul proaspăt cucerit de talibani.

Nici Marsilia, Grozny, Talininn, Napoli, Milano, Florența, Atena, Shkodër, Istambul, ca să rămân în apropiere ”de casă” și la orașele considerate (statistic) printre cele mai periculoase 15 din Europa.

Normal, în mod ticălos-insidios, se compară din nou mere cu pere: pui spârcul de pe hartă numit Cluj-Napoca, cu maximum 350.000 de locuitori în comparație cu orașe de milioane de locuitori. Pui universitarii, medicii și IT-ul în comparație cu activități portuare și altele de gen, despre care știi că sunt generatoare de criminalitate cu ”C” mare.

Pot produce ochelariștii același gen de criminalitate ca și camionagii Mafiei? Adică fizică, nu de hackeraj. Exagerez, doar ca să pricepeți pe ce se duc banii voștri și la ce se pune botul pentru a se construi o imagine de gospodar unuia care cică (citez): ”a investit sute de milioane de euro în infrastructura orașului”...

Unde?

Că de 15 ani se pun borduri și dale și se sparg doar străzile din Centru. În rest se fac blocuri peste blocuri, blocuri peste case, blocuri între blocuri. Atât de mult s-a investit în infrastructură încât până și banala canalizare nu au avut bunul simț să o remodeleze și adapteze la câte cururi au conectat prin blocuri la ea.

În Cluj e suficient să plângă unul pe stradă și se inundă un cartier cu toată canalizarea defulată.

Cele mai periculoase orașe din Europa - peste care s-a trecut și cu câte un război în trecutul recent: Mitrovica (Kosovo), Sofia (Bulgaria), Tbilisi (Georgia), Londra și Bradford (Regatul Unit), sunt la zeci de ani lumină de Cluj-Napoca în ceea ce privește infrastructura și investițiile.

Poate un Top al siguranței din Cluj-Napoca ar trebui făcut în comparație numai cu Răchițele. Cam pe acolo este acum Cluj-Napoca în ceea ce privește infrastructura făcută de-a-mboulea, în interesul pecuniar al Grupului Infracțional Organizat în vederea Urbanismului Sălbatic girat de ștampila lui Boc.

În comparație, Cluj-Napoca este un oraș mai sigur. Că am auzit că e pe acolo un preot pe nume Boc care scuipă, afurisește, zgârie și mușcă istorici și arheologi.

Da, în Cluj-Napoca riști mai puțin să-ți dea în cap un borfaș de duzină, cât riști să-ți dea în cap un borfaș administrativ care îți face praf dreptul la proprietate. Riști mai puțin să fii violat în camera de hotel, cum s-a întâmplat săptămâna care a trecut, în plin centrul Clujului, la hotelul de lângă prefectură, cât riști să-ți dea Emil Boc cu un bloc peste casă. Cât riști să fii devalizat de Grupul Infracțional Organizat constituit în vederea Urbanismului Sălbatic.

Și, gata!

Adauga comentariu