Printr-o decizie a Curții de Apel Cluj, Cătălin Cherecheș execută arest “acăsucă” cu mămica

Pe 27 aprilie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv printr-o decizie a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată. Motiv suficient de bun pentru ca alegătorii din Baia Mare să-l voteze și să și-l realeagă primar, la alegerile locale din 5 iunie, cu un scor covârșitor de 70,14% din voturi. De altfel, Cătălin Cherecheș a și depus jurământul de primar din pușcărie, moralmente încătușat, cu mâna pe Biblie, zicând că jură să respecte legile și Constituția țării.

În fine, dreptatea și adevărul au triumfat ieri (cel puțin așa are să se interpreteze printre fanny șpăgarului primar), când, printr-o deciziea a Curții de Apel Cluj, Cătălin Cherecheș a fost plasat în arest la domiciliu. Conform deciziei, în cazul în care inculpatul nu este arestat în altă cauză decât cea în care a fost prins cu mita la purtător (i se mai zice flagrant), Cătălin Cherecheș va fi eliberat de la Penitenciarul Gherla și transportat cu dupa la viluța lui, pentru a executa arest în condiții umane – „că o fi furat, maică, dar cât bine a făcut el în oraș, Dumnezoo să-i dea sănătate!”

Instanţa i-a impus inculpatului (care, din punctul de vedere al susținătorilor, a repurtat o mare victorie de etapă, devenind, clar, nevinovat) să nu părăsească imobilul situat în Baia Mare, dar şi ca pe durata arestului la domiciliu să îndeplinească anumite obligaţii. Printre acestea se numără ca primarul ales al municipiului Baia Mare să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. No, noi nu prea știm cum te poți deplasa în fața persoanelor indicate în decizie, fără să părăsești domiciliul de arest, dar nebănuite sunt căile Legii, este clar că există o soluție.

Raportat la cererea de executare a arestului la domiciliu, din care am aflat că “s-au depus la instanţă garanţii imobiliare necesare cauţiunii pentru patru imobile – clădiri şi terenuri, care aparţin familiei Cherecheş, inclusiv casa în care locuieşte primarul împreună cu mama sa”, bănuim că arestul se va executa “acăsucă”, în grija mămicii.

În rest, Cătălin Cherecheş nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul în care este judecat.

Decizia este definitivă.

Adauga comentariu