Primarul susține că «viitorul orașului» se scrie în laboratoare. Clujenii nu-s curioși: „Șefu’, lasă astea, hai să facem o centură, că mor până ies din oraș spre autostradă”

„Dle primar, mai bine ați face ce vă scrie în fișa postului, ceva pentru oraș, de exemplu centuri, tuneluri, parcări, decât avioane nu tocmai necesare acum - gen metrou. Luați exemplu de la Bolojan, care acum face pentru județ, în Bihor. Că murim în trafic și pentru spa tot Clujul se mută în Oradea sau Ungaria” -  a fost unul din comentariile clujenilor sătui de discrepanța dintre Clujul virtual, feisbucistic, promovat intens pe pagina de socializare a edilului Emil Boc și Clujul de zi cu zi, în care conducătorii auto stau blocați în trafic. 

Recent, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a anunțat un „proiect unic” care s-ar desfășura în laboratoarele de la CREIC și unde „se scrie viitorul orașului”. 

„Proiect unic în România: Viitorul orașului se scrie în laboratoarele Cluj Future of Work de la CREIC

La Centrul Regional de Excelență și Industrii Creative (CREIC) au fost amenajate 3 laboratoare cu echipamente de ultimă generație menite să susțină inovarea și tehnologizarea, în cadrul unui proiect unic în România - și primul în Europa de Est”, a anunțat Emil Boc, oferind câteva detalii tehnice ale proiectului. 

„CREIC oferă, deci, șansa explorării unor noi metode de lucru, care să faciliteze și să îmbunătățească mediul muncii în anii ce urmează. Prin astfel de proiecte interdisciplinare, orașul nostru își poate consolida poziția de hub al inovării”, a adăugat Boc. 

CITEȘTE ȘI: Pe Dealul Lomb, afectat de alunecări de teren, Boc vrea încă o serie de clădiri care să stea pe post de decor lângă Buftea de Cluj și TEAM. Nu e de ajuns că a dorit producție de film, acum visează la Science Campus pe 6,5 hectare

Clujenii nu mai sunt curioși de proiectele bombastice proiectate în viitor 

Postarea edilului Emil Boc a provocat un val de reacții din partea clujenilor, sătui de blocajele din trafic, de rostogolirea proiectelor de dezvoltare în viitor și de un prezent marcat de o calitate a vieții tot mai precară. 

„Șefu’, lasă astea, hai să facem o centură, te rog io frumos, că mor până ies din oraș spre autostradă”, a comentat A. Nagy.

sursa foto: captură emilboc/facebook.com

„O zis că mai face un cimitir, să avem”, a răspuns un alt clujean. 

„ ...păi la ce tehnologie e pe acolo la CREIC, una doua îți pune 2-3 centuri din CGI cu tot cu acțiunea aferentă. Într-o țară în care s-a construit o autostradă în 30 de ani e pont să-ți faci un astfel de centru, gândește-te cât de multă plus-valoare aduce un filmuleț cu cine știe ce proiect grandios... aproape nici nu mai tebuie să-l faci după”.

„Poate ar fi mai util pentru oameni să scriem prezentul, inspirat din realitatea momentului”.

„Dacă tot aveți unde scrie viitorul… nu scrieți ceva și despre centura aia metropolitană?”

„Și strada de la CREIC e tot smart?”

„Ar trebui la primărie în primul rând să faceți munca noastra mai ușoară!! Nu să mergem la ghișee ca în 1900 toamna și să vorbească alea de acolo foarte urât că îs ele frustrate pe viața ce o au! Iar dacă vrei să intri pe platforma aia online să-ți rezolvi ceva ori nu merge veci ori sunt niște explicații că nu înțelegi absolut nimic!” - a adăugat și Body M. 

„N-am uitat când ne-ai tăiat pensiile și salariile!!!! Pe când vom avea centura ocolitoare și groapa de gunoi ecologică?”

„Dle primar, mai bine ați face ce vă scrie în fișa postului, ceva pentru oras de ex. un spa, centuri, tuneluri, parcari, decat avioane nu tocmai necesare acum - gen metrou. Luati exemplu de la Bolojan care acum face pentru judet, in Bihor. Ca murim in trafic si pentru spa tot Clujul se muta in Oradea sau Ungaria”.

„Așa-zisele “IT Cluster” nu sunt decât un mod mai sofisticat de a mânca bani și a tăia frunze la câini” - au fost câteva din zecile de comentarii înregistrate de clujeni pe pagina de Facebook a edilului Emil Boc. 

 

Adauga comentariu