Primarul din Apahida susține că informațiile transmise de procurorii din Gherla sunt false:”Nu sunt patru infectați cu coronavirus în Apahida”

Primarul comunei Apahida Grigore Fati dezminte informațiile transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla potrivit cărora în comuna Apahida ar fi avut loc manifestări religioase la care au participat 16 persoane. Primarul afirmă că informațiile transmise prin comunicatul parchetului sunt 90% false, în comuna Apahida neexistând nici manifestări religioase și nici patru infectați ci doat trei, care de fapt au domiciliul în Mociu. Potrivit primarului, manifestările religioase au avut loc de fapt în comuna Mociu, acolo existând cazuri de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

”Știrea este 90% falsă. În comuna Apahida se respectă întru totul atât decretul privind starea de urgență cât și ordonanțele militare. Nu au avut loc slujbe religioase în comuna Apahida. Nu există 4 infectați, sunt trei dar nu sunt din comuna Apahida. Ieri am fost pus în situația să răspund la telefon nu doar la ziariști cât și la cetățeni. Atât timp cât există un comitet județean și local pentru situații de urgență știrile de acest gen ar trebui, dacă nu preluate de acolo, verificate. Nu au fost asemenea activități în comuna Apahida. Nu știu cine a tras concluzia, de unde s-a tras concluzia că sunt 4 infectați în Apahida, nu știu. Aceasta este realitatea, nu ascund nimic. Este ca și cum cineva ar întreba despre o problemă din primărie pe portar. În această situație vreau să vă spun că există un comitet pentru Situații de Urgență, primarul este președinte și cred că atunci când s-a dat o asemenea știre, prima sursă care trebuia accesată era comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat primarul Fati.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla şaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanţare socială impuse de autorităţile publice pentru prevenirea răspândirii şi combatarea bolii infectocontagioase COVID-19, întâlnindu- se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 05.04.2020. În urma manifestării unor simptome specifice bolii, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Primarul Fati susține însă că aceste manifestări religioase au avut loc în Mociu. Persoana care ar fi susținut aceste manifestări a stat alături de familie în izolare, după ce s-au întors din Anglia, în apartamentul pe care îl dețin în Apahida. Domiciliul acestuia este de fapt în Mociu, acolo unde a și susținut cele două manifestări la care au participat 16 persoane. Ulterior el, soția, copilul și alte trei persoane care au participat la aceste manifestări au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Ziar de Cluj a scris anterior despre acest caz, dar atunci nu se știa că respectiva persoană participase în Mociu la manifestări religioase.

Citește și:

Trei persoane din Apahida, diagnosticate pozitiv cu coronavirus. Aceștia au ieșit din izolarea de 14 zile și ar fi luat virusul din Mociu

”Un cetățean s-a întors din Anglia, este cu domiciliu pe comuna Mociu. Are un apartament cumpărat de vreo doi ani în comuna Apahida, nu prea a locuit aici, dar venind din afară s-a autoizolat în comuna noastră în apartamentul respectiv cu familia. Poliția a făcut verificări pe perioada de autoizolare și a respectat această perioadă de autoizolare. După autoizolare, la expirarea celor 14 zile care poate ar trebui să fie mai mult de 14, s-a deplasat la domiciliu în comuna Mociu. Acolo acest cetățean a ținut două activități religioase cu 8 persoane, așa a înțeles el că îi dă voie legea. După câteva zile a constatat că este pozitiv simțindu-se rău și mergând la medic. Mie mi-a spus că ar fi luat virusul de la o altă persoană. Cel de acolo spun că el ar fi transmis virusul. Cert este că nu sunt patru persoane diagnosticate, sunt doar el, soția și copilul și încă trei persoane din comuna Mociu care au participat la aceste activități. Persoanele care au participat la manifestări sunt izolate la domiciliu în comuna Mociu. Noi am dezinfectat scara unde a stat în izolare. Mi-a spus că după ce a ieșit de la autoizolare a făcut cumpărături la un magazin și la o farmacie din comuna Apahida, purtând mănuși și mască. Eu nu vreau să ascund nimic. Acele întruniri s-au ținut în Mociu și nu au participat persoane din Apahida. În Apahida nu a fost nicio înmormântare sau activități în biserică cu mai multe persoane”, susține primarul comunei, Grigore Fati.

Adauga comentariu