Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, şi-ar putea pierde mandatul după ce a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Florin Mureşan a fost găsit în 2015, de ANI, în incompatibilitate, însă acesta a contestat în instanţă raportul inspectorilor de integritate.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012-18 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale”, preciza ANI în 2015.

Florin Mureşan a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj însă instanţa i-a respins acţiunea.

Primarul a făcut recurs, iar săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat defintiv în această cauză:

“Respinge recursul declarat de reclamantul Mureşan Ioan Florin împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curţi.

Hotărârea judecătorească privind starea de incompatibilitate, fiind definitivă, trebuie pusă în aplicare de îndată iar prefectul va fi nevoit să emită, conform legii, ordinul prin care să constate încetarea mandatului primarului comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan. În cazul în care primarul comunei Baciu îşi va pierde mandatul, există posibilitatea ca viceprimarul să asigure interimatul până la alegerile locale din iunie 2020 ori să fie organizate alegeri anticipate.

  • În prezent, trei comune din județul Cluj nu au primar. Comuna Râșca a rămas fără edil încă din 2016 din cauză că Ioan Morar, reales la alegeri, a fost destituit pentru că avea o condamnare penală pentru abuz în serviciu. Și comunele Cornești și Băișoara au rămas fără primar. Edilul din Cornești, Dorel Julean a decedat în noiembrie 2017 iar Minodora Luca, primar la Băișoara din 1996, s-a stins din viață în ianuarie 2018.

Adauga comentariu