Primăria ține la sertar informații despre rudele lui Liviu Neag, angajați ai Companiei de Transport Public

Compania de Transport Public (CTP) din Cluj-Napoca este administrată ca o moșie personală de către directorul acesteia, Liviu Neag. Despre neregulile constatate în cadrul acestei companii am scris în repetate rânduri. Ajunși la capătul răbdării, din cauza modului în care este administrată Compania de Transport Public, unii dintre conducătorii auto și-au depus demisia rând pe rând. Voci din interior se arătau nemulțumite de faptul că mulți dintre angajații CTP sunt fie rude, fie prieteni de-ai directorului Liviu Neag, iar astfel, relațiile de muncă nu sunt reglementate corespunzător ori sunt periclitate de-a dreptul. 
 
În data de 25 mai 2018, adică exact cu 30 de zile în urmă, am adresat Primăriei Cluj-Napoca o cerere în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, prin care solicitam informații cu privire la numele persoanelor/angajaților aflate în grade de rudenie cu directorul general CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag.
 
După scurgerea termenului legal însă, nu am fost inștiințați în nici un fel asupra acestor aspecte. Nici măcar un refuz argumentat al acestei solicitări nu ne-a fost furnizat. 
 
Prin HG nr. 123/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 544/2001, sunt specificate clar următoarele situații:
 
”Art. 16 – Termenele pentru comunicarea în scris a unui răspuns solicitanților de informații de interes public sunt cele prevăzute de Legea 544/2001, și anume:
a) 10 zile lucrătoare pentru comunicarea informației de interes public solicitate, dacă aceasta a fost identificată în acest termen.
b) 10 zile lucrătoare pentru anunțarea solicitantului că termenul inițial prevăzut la lit.a) nu a fost suficient pentru identificarea informației solicitate.
c) 30 de zile lucrătoare pentru comunicarea informației de interes public identificate peste termenul prevăzut la lit. a). 
d) 5 zile lucrătoare pentru transmiterea refuzului de comunicare a informației solicitate și a motivării refuzului”.
 
 
- Câți anagajați cu numele ”NEAG” figurează în componența Companiei de Transport Public?
 
- Vă rugăm să ne prezentați numele complet ale acestor persoane, funcțiile pe care sunt încadrate, precum și valoarea salariilor pe care le incasează. 
 
- Numele persoanelor/anagajaților aflate în grade de rudenie cu directorul general CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag?
 
După cum ne-au obișnuit deja, anagajații Primăriei nu s-au sinchisit să ne ofere un răspuns ori măcar un refuz. 
 
Iar aceasta, cu toate că diverse funcții din cadrul Companiei de Transport Public sunt deținute de persoane apropiate conducerii acesteia. 
 

În plus, chiar liderul de sindicat, care ar trebui să reprezinte drepturile angajaților este, de asemenea, un apropiat al conducerii acestei companii. Cum sunt, atunci, reprezentate drepturile acestor salariați?
 
Singura modalitate de comunicare a informațiilor de interes public, adică Legea 544/2001, este neglijată în mod constant și voit de către autorități.
 
În schimb, regiile aflate în subordinea municipalității funcționează la cote de avarii, tocmai din cauza faptului că angajații nu au obținut funcțiile pe care activează în baza unor competențe, ci au fost numiți în baza gradelor de rudenie sau a criteriilor politice. 
 
 
 
 
 
 

 

Comentarii

luca

25.06.2018 18:19

la prima intrebare ( cati angajati cu nemele de "neag" sunt)  ar fi putut sa raspunda instant, pentru ca sigur au o evidenta. La intrebarea cu gradele de rudenie, mai greu, pentru ca probabil nici nu stiu, acestea nefiind trecute in niciun act. 

Miha

26.06.2018 00:53

Fara nicio aluzie legate de rude, ma intreb daca domnul acela care statea in cuseta de la gara mai e acolo sa puna X-uri la soferi? Nu de altceva, dar nu am mai trecut de mult pe acolo si nu stiu daca inca mai exista postul ala. Visez la un job din asta, sa pun X-uri la soferi cand se dau jos de pe 3 sau 4. Singura problema e ca nu cred ca am pregatirea necesara sa pun X-urile alea, eu habar nu am ce scoala si pregatire iti trebuie sa pui X-urile alea pe foile de la soferi. Daca stie cineva, rog sa faca lumina.

Adauga comentariu