Pompierii din Cluj la inundațiile din Moldova

Peste 16.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au aflat la datorie în ultimele 48 de ore, intervenind în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele hidro-meteorologice.

Potrivit MAI, în vederea asigurării unei gestionări eficiente a efectelor fenomenelor meteo, s-a dispus transferul de personal şi tehnică de intervenţie din judeţele care nu au fost afectate de inundaţii în zonele în care s-au înregistrat probleme.

Astfel, de la ISU Argeş, ISUB-IF şi ISU Giurgiu s-au trimis trei grupări operative compuse din: 2 motopompe remorcabile de mare capacitate şi 5 motopompe remorcabile, în sprijinul ISU Teleorman.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru sprijinirea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele din Nord-Estul ţării care urmează să intre sub avertizări meteorologice de ploi abundente.

Prin urmare, ISUB-IF va trimite în sprijinul ISU Suceava două motopompe, ISU Cluj va trimite pentru eventuale intervenţii şase motopompe şi două motoferăstraie în judeţul Neamţ, Unitatea Specială de pompieri de la Ciolpani va trimite echipaje şi trei motopompe în judeţul Neamţ, iar ISU Sălaj - echipaje şi două motopompe în judeţul Iaşi.

''Transferul de tehnică şi forţe se va realiza în această noapte, fiind disponibile pentru intervenţie începând de mâine, 30 iunie", se precizează în comunicatul MAI, potrivit Agerpres.

Adauga comentariu