În plină criză guvernamentală, copreședintele USR-Plus, Dacian Cioloș, a plecat în Franța „să ia lumină” de la Macron

Copreședintele USRPlus Dacian Cioloș a lipsit luni de la momentul anunțării demisiilor miniștrilor USR PLUS din Guvernul Cîțu. După cum semnala liderul PNL, clujeanul Rareș Bogdan, Cioloș „a ales să fie lângă Emmanuel Macron”.

În plină criză guvernamentală, Dacian Cioloș a preferat să plece în Franța, departe de problemele politice de la București. 

Dacian Cioloș nu a fost prezent luni la momentul anunțării demisiilor miniștrilor USR PLUS din Guvernul Cîțu și a fost taxat de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care a declarat că Dacian Cioloș „a ales să fie lângă Emmanuel Macron” în loc să fie la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis pentru căutarea unei soluții pentru continuarea guvernării.

„E și asta o opțiune”, a adăugat liberalul clujean. 

Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, spune că nu are de gând să ceară scuze nimănui că onorează invitații în Europa și că întâlnirea de la Palatul Elysee, alături de președintele Franței și de liderii grupului politic Renew, este programată de câteva luni, ca răspuns la acuzațiile primite în spațiul public.

„Mă aflu de ieri la Paris, împreună cu europarlamentarii Renew Europe, grup pe care îl conduc în Parlamentul European, pentru a ne stabili prioritățile în noua sesiune parlamentară.

Suntem găzduiți de colegii francezi din grup și, la invitația președintelui Emmanuel Macron, am participat la o întâlnire bilaterală și la o discuție cu grupul Renew la Palatul Elysee”, a scris pe Facebook, marți dimineață, Dacian Cioloș.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvernul Cîțu.

La începutul acestui an, Dacian Cioloș și-a deschis un birou de europarlamentar în municipiul Cluj-Napoca. 

 

 

Adauga comentariu