PIC CU PIC ŞI STROP FAC AL PARANGHELIILOR POTOP: MULŢUMIM EMIL BOC! Cluj-Napoca, la o rată de infectare cu COVID de 3,51 la mie. În 147 de clase din școli și licee s-a trecut la învățământul online

În Cluj-Napoca, rata incidenței, care este calculată pentru perioada 5 septembrie – 18 septembrie, a ajuns la 3,51 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Aceasta a crescut și în Florești și a ajuns la 3,46 cazuri la 1.000 de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni joi, 23 septembrie pentru a decide trecerea în scenariul roșu a orașului Cluj-Napoca, dar și a comunei Florești.

În cazul în care până mâine rata de infectare nu scade sunt 3 cazuri la mie, ceea ce este puțin probabil, de vineri Cluj-Napoca și Floreștiul vor fi oficial în scenariul roșu și se va impune obligativitatea prezentării vertificatului verde european Covid pentru o serie de activități.

Începând de miercuri Dejul intră în monitorizare. Și aici, în cazul în care în 48 de ore rata de infectare nu scade sub 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, se va lua decizia trecerii în scenariul roșu. La Dej, miercuri rata este de 3,05.

Peste 200 de elevi clujeni confirmați cu Covid-19. În 147 de clase din școli și licee s-a trecut la învățământul online

Potrivit datelor oferite de Prefectura Cluj miercuri, în județ sunt 202 elevi diagnosticați cu Covid-19.

De asemenea, 37 de angajați din învățământ, cadre didactice, cadre didactice auxiliare și personal nedidactic, erau infectate cu virusul SARS-CoV-2.

De miercuri, elevii din 174 de clase din 60 de școli și licee din Cluj, respectiv un număr de 3.470 de copii, învaţă în sistem online din cauza îmbolnăvirilor.

Adauga comentariu