Pentru o Românie mai curată, politicienii ar trebui schimbați ca șosetele

Românii se plâng de faptul că au politicieni corupți, că nu au pe cine vota și că întotdeauna sunt nevoiți să aleagă doar răul cel mai mic, fiindcă niciunul nu e bun și toți sunt la fel (de corupți).

Paradoxal, însă, cetățenii acestei țări se atașează de răul cel mai mic, pe care ajung să îl considere, în timp, de neînlocuit. Răul pe care l-am votat o dată, de două ori, e mult mai bun decât celelalte opțiuni, care nu știm ce ar face dacă ar ajunge în funcția pentru care candidează.

Românii se leagă de răul votat, care se lipește de scaun pe durata maximă permisă de lege – 10 ani președinții, o viață primarii. Alesul poporului ajunge, în scurt timp, să se creadă unsul lui Dumnezeu, se identifică, de obicei, cu funcția, care este el, și își construiește în jur o întreagă armată de slugi, o camarilă cu care stăpânește toate instituțiile, tot ce înseamnă stat, în cazul președintelui, sau aparat administrativ, dacă vorbim de primărie.

Puterea corupe și în 4 sau în 5 ani, dar în 8 și în 10 corupe dublu, fiindcă alesul are timpul necesar pentru a își construi rețeaua prin care se conectează la banul public, pe care îl suge până la epuizare, prin tentaculele locotenenților din marea famiglie de putere.

De-asta politicienii români ar trebui schimbați ca șosetele!

După o singură purtare, ca să nu se împută treaba, aruncați-i la groapa de gunoi a istoriei sau în mașina de spălat a opoziției, care spală și usucă, până la următorul ciclu electoral. Doar în acest mod, veți avea un mediu politic și administrativ mai puțin insalubru, mai curat, mai dezinfectat.

Însă, bineînțeles că nu veți face asta.

Veți purta aceeași pereche de șosete murdare, până vă va muta nasul din loc. Până vi se vor lipi de picioare ca tătucul de stat sau de primărie, de nu vi le veți mai putea scoate! Apoi, vă veți victimiza și veți spune că în țara asta de rahat nu avem politicieni, că toți sunt proști și hoți!

Poporul român le dă cu greu șansa, unor oameni noi, să se afirme. Pe noi nu ne interesează ce ar putea face X sau Y, preferăm zona de confort a răului cel mai mic, ajuns între timp mare. Măcar pe ăsta îl cunoaștem, pute, pute, da-i călduț!

Încercați să mai schimbați șosetele, mai ales acum, că vine iarna și criza economică peste noi, și vă vor îngheța picioarele cu cele vechi, rupte în călcâie, așa cum v-au înghețat și în 2008, cu aceleași șosete portocalii, acum revopsite în galben!

Dacă nu aveți cu cine să votați, măcar schimbați!

Adauga comentariu