Parlamentul European a premiat, ca activistă europeană pentru dreptul la locuire, pe clujeanca Linda Greta, evacuată în 17 decembrie 2010, de pe strada Coastei, de "funăria" municipiului Cluj-Napoca

Linda Greta - una din cele 350 persoane evacuate de Primăria Cluj-Napoca de pe strada Coastei în Pata Rât, premiată în Parlamentul European ca activistă pentru dreptul la locuire, anunţă monitorulcj.ro

Premiul i-a fost acordat de European Civic Forum, organizație umbrelă pentru peste o sută de asociații din Europa. Linda este una dintre femeile care a fost evacuată din locuința sa și a ajuns la Pata Rât. În ultimii ani, femeia a luptat pentru drepturile rromilor, iar munca i-a fost răsplătită.

Linda Greta reprezintă comunitățile de romi de la Pata Rât încă din anul 2010, când peste 300 de persoane au fost mutate din casele lor de pe strada Coastei.

Linda este membră în Asociația Comunitară a Romilor din Coastei. Ea și încă o mână de persoane au format această asociație după ce, în 17 decembrie 2010 au fost evacuați din casele lor pe timp de iarnă. Atunci au considerat că este timpul să se grupeze, să își ceară drepturile, pentru a nu își petrece întreaga viață lângă o groapă de gunoi. Linda are puțin peste 30 de ani, patru copii în grijă și cu toate acestea are timp să se implice în orice proiect care are ca scop aducerea cu un pas mai aproape de civilizație a comunităților de la Pata Rât. Acum, nu își dorește decât ca primarul municipiului Cluj-Napoca să își facă timp pentru ei.

 

Adauga comentariu