Parlamentarii clujeni USR PLUS, despre demiterea lui Voiculescu: „Reforma continuă. Suntem mulți și la fel de hotărâți ca Vlad”

Parlamentarii clujeni din USR Plus, deputații Viorel Băltărețu și Radu Molnar, sunt indignați de decizia premierului Cîțu privind demiterea Ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Aceștia au anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței pentru a râmâne în funcție și că reformele începute de Voiculescu vor fi continuate de următorul ministru desemnat tot de USR Plus.

„Decizia Premierului Cîțu nu are la bază dorința de a gestiona mai bine pandemia, ci competiția internă din PNL. Decizia imatură de demitere a lui Vlad Voiculescu e 𝐧𝐞𝐣𝐮𝐬𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̗𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐨𝐚𝐬𝐚̆ pentru criza de proporții din sistemul sanitar și economie. Problemele sistemice cu care s-a confruntat colegul meu sunt rezultatul a 30 de ani de bătaie de joc constantă, în urma cărora sistemul de sănătate a ajuns în pandemie la maximul resurselor tehnice și umane. Spitale niciodată modernizate, manageri numiți politic, mulți medici plecați, medicii rămași obosiți de un sistem care nu-i ajută: aceasta e realitatea sistemului în paragină cu care lucrăm pentru a ne lupta cu moartea. Cine nu înțelege adevărată cauzalitate e orb sau de rea-credință. Politicienilor învechiți le spun: Nu vă faceți iluzii, REFORMA continuă, neintimidată de linșajul politic al unuia dintre noi. Suntem mulți și la fel de hotărâți ca Vlad”, a transmis Viorel Băltărețu.

Deputatul Radu Molnar crede că plecarea lui Vlad Voiculescu are legătură cu reformele pe care acesta a început să le facă în sistemul de sănătate.

„De fapt, adevăratul motiv pentru care este forțată plecarea lui Vlad Voiculescu acum este tocmai reforma reală! Gesturile de curaj precum concursurile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dezvaluirea centrelor de vaccinare dedicate celor privilegiați, raportarea numerelor reale ale infectării, desecretizarea contractelor și a documentelor prin care se află cine a făcut bani grei în plină pandemie sunt cele care schimbă sistemul. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru. Iar înlocuitorul lui Vlad Voiculescu va duce mai departe reformele începute, indiferent de numele său. Pentru că va fi tot un ministru USR PLUS!”, a transmis Radu Molnar.

Adauga comentariu