Orasul comoara se inunda la fiecare ploaie mai puternica. Autoritatile ridica din umeri - oamenii sunt de vina!

Nu mai e o surpriza pentru nimeni: in orasul de cinci stele al Ardealului, capitala Transilvaniei cu stadion de 50 de milioane de euro si Sala Polivalenta de 88 de milioane de lei, de cate ori ploua, se infunda canalele, iar apa siruieste pe strazi ca in catunele de munte, unde un parau ajunge sa duca la vale o casa. Pe sistemul “afara e vopsit gardul, inauntru leopardul”, asa functioneaza si administrarea orasului, care isi da arama pe fata de cate ori picurii de ploaie se dovedesc a fi mai multi decat se asteptau autoritatile.

Asa s-a intamplat si ieri, cand nenumarate strazi din tot orasul au fost inundate si asa au ramas pana astazi. Canalele nu fac fata, iar singura explicatie a celor care ar trebui sa rezolve aceasta problema se concretizeaza intr-o neasumare de vina plata.

“Poate sa fie si un canal care se defecteaza, se surpa ceva. Mai degraba, canalul se infunda datorita modului gresit in care e utilizat. Se arunca grasimi, materiale de constructi, care raman acolo si obtureaza”, spune Sebastian Lucaciu, reprezentantul Companiei de Apa Somes S.A.

Cu alte cuvinte, oamenii sunt de vina, compania se spala pe maini in ape curate. Clujenii sunt insa furiosi pe situatia din strada si spun ca autoritatile ar trebui sa rezolve, odata pentru totdeauna, problema canalelor infundate.

"De cate ori ploua, nu mai ai pe unde sa mergi; apa acopera trotuarul. Unde ai noroc sa poti calca, te stropesc masinile din cap pana-n picioare cand trec prin baltile de langa", spune un cetatean revoltat.

Dar raspunsul Companiei de Apa Somes e la fel de tern:

“Inspectia de transport ape uzate are un program prin care desfunda periodic canalele. Acest lucru se poate face si la sesizarea cetatenilor, mai spune Lucaciu.

Comentarii

Mihaela

23.10.2014 16:03

..pe naiba...azi dim am venit la servici cu masina pe langa parcul mare iar apa baltea pe strada efectiv....nici sinele de la tramvai nu se vedeau...parca intrai intr-un lacAsta nu e vina cetatenilor,e vina celor care au asfaltat si a celor care la receptie au intors capul spunand ca totul arata superb

remus

23.10.2014 17:09

canalizarea nu a fost proiectata sa suporte ploaia! ce nu intelegeti? proiectantii au crezut ca noi traim in Sahara si la noi nu ploua niciodata! 

observatorul as...

24.10.2014 14:20

Informațiile sunt corecte, dar ar fi de bun-gust dacă unii "jurnaliști" n-ar mai apela la tertipuri bombastice și dezgustătoare pentru a semnala o problemă. Nu e nevoie de dramatizarea excesivă a unei știri aducând în discuție investiții costisitoare care nu au legătură cu subiectul, doar pentru a crea un contrast puternic și inutil. Metoda asta e arhifolosită în tabloide și campanii electorale, ceea ce nu ajută deloc articolul din punct de vedere calitativ.Cum ar fi o știre de genul: "Veneția, atracție mondială și generatoare de venituri turistice cu multe zerouri anual pentru italieni, este inundată la fiecare ploaie mai serioasă, iar autoritățile nu par să se ocupe de sursa problemei, spre indignarea constantă a venețienilor."Poate era mai practic să sesizezi direct primăria dacă te deranjează atât de tare, nu? A, ințeleg - foame de vizualizări.

Adauga comentariu