O noua provocare pentru pasionatii de aparate cardio - aparatul de vaslit cu tableta inclusa

Vesti bune pentru cei care, fie la sala, fie acasa, se mentin in forma cu ajutorul aparatelor de vaslit. Acum se gasesc si in Romania noile simulatoare de vaslit, care au o tableta inclusa.

Daca v-ati saturat de biciclete si de benzi de alergare, a sosit momentul sa treceti la aparatul de vaslit. Exercitiile la aparatele de vaslit (de ramat, cum se mai numesc aceste aparate) dezvolta musculatura eficient si au un grad aparte de complexitate, tinand cont ca antreneaza un numar mare de muschi. Exista multe tipuri de aparate de vaslit, insa in acest moment cele mai cautate, in Occident si in special in tarile nordice, sunt cele cu tableta. Principalul avantaj este ca aceste tipuri de aparat de vaslit permit efectuarea antrenamentelor interactive.

Nu in ultimul rand, antrenamentele sunt personalizate, in functie de utilizator.In cazul noului simulator de vaslit NordicTrack RW 850, tableta inclusa are un ecran de 10 inch, este detasabila, iar sistemul iFit inseamna antrenamente interactive, concepute de instructori specializati, iar ele pot fi personalizate, in functie de utilizator. Aplicatiile pot include, pe langa programele personalizate de antrenament, monitorizare, instructiuni tehnice si stabilirea unor performante individuale. Unele dintre companiile care comercializeaza aparate de ramat vand tableta separat, dar in cazul NordicTrack RW 850, este inclusa.

Beneficiile activitatii fizice cu aparatele de vaslit

Simulatoarele de vaslit fac parte din categoria aparatelor cardio, dar ceea ce le deosebeste de alte aparate de fitness este faptul ca imita perfect dinamica vaslitului. Practic, tot corpul este pus sa lucreze, atat in partea superioara - muschii bratelor, umerilor, pieptului, abdomenului si ai spatelui - cat si in partea inferioara - muschii picioarelor, fesierii, muschii din zona soldurilor si gambele. Asadar, este reteta perfecta pentru a tonifia si fortifia muschii, dar si pentru a arde calorii. Intr-o ora de vaslit intens se ard in jur de 800 de calorii, arata statisticile. Consumul de energie este la fel de mare, daca nu chiar mai mare, comparativ cu alergatul sau mersul pe bicicleta.

Mai mult decat atat – simulatorul de vaslit nu lucreaza doar exteriorul. Potrivit specialistilor americani, efectele benefice ale acestor exercitii se resimt si asupra sistemului nostru cardio-vascular, asupra metabolismului, producerii de insulina. Pe scurt, intreg organismul devine mai rezistent.

Aparatele de vaslit si culisele puterii

Comerciantii de simulatoare de vaslit au dat lovitura in ultimii ani si datorita seriei Netflix “House of Cards” (Culisele Puterii), care a tinut cu sufletul la gura sute de milioane de fani. Cuplul Frank-Claire Underwood isi tese mare parte din comploturi in timp ce vasleste in subsolul resedintei. Sunt putine episoadele in care cele doua personaje diabolice nu apar facand antrenamente pe aparatul de vaslit. Cam de atunci – 2013 – simulatoarele de vaslit au devenit tot mai populare.

Sfaturi privind fitness-ul cu aparate de vaslit

Specialistii recomanda ca, in cazul in care nu aveti conditie fizica, sa o luati incet. Nu vasliti intens de la primele sedinte, dozati-va efortul, iar pentru acest lucru de mare ajutor va este tableta inclusa. Un alt sfat este sa nu va apucati de vaslit decat dupa o minima incalzire a organismului, cu cateva miscari de stretching si genuflexiuni.

Adauga comentariu