O femeie din Botoșani spune că a fost țepuită de un tinichigiu din Cluj

O femeie din Botoșani spune că a fost țepuită cu peste 500 de euro, de doi bărbați, dintre care unul locuiește în Cluj.


Totul a început în urmă cu câteva luni când locatara aflată la etajul patru al unui imobil din municipiul Botoșani a avut probleme cu acoperișul blocului. Pentru că infiltrațiile erau puternice, a decis să caute o firmă care să îi repare acoperișul, pe cheltuiala proprie, urmând ca apoi, să își recupereze banii de la asociația de proprietari.

„Toată vara am căutat niște societăți pe plan local care să îmi repare un acoperiș din tablă zincată. Societățile acestea de pe aici nu prea mai lucrează cu așa ceva. Am găsit niște site-uri pe internet și am fost contactată de acești rromi. Mi-au propus o sumă, apoi au mărit suma pentru diverse materiale, apoi mi-au cerut o sumă imensă și pentru transport, ca să se întoarcă înapoi la ei, la Mureș. Totul a fost foarte tensionat, eu până la urmă le-am dat banii.”

Inițial, pentru materialele de construcții, bărbații au cerut 50 de lei pe metru, adică 3.000 de lei. Ulterior, au plusat cu 2.000 de euro, pentru ca în final să ceară încă 500 de lei pe transport.

„A fost cam cu 500 de euro mai mult decât ar fi trebuit. Oricum prețul inițial era destul de mare, dar am zis că oricum sunt stresată cu acoperișul, că nu am găsit meșteri, specialiști în tablă zincată.”

Femeia mai spune că lucrarea a fost făcută de mântuială și că, deși s-a înțeles cu firma contractoare să îi furnizeze facturi și procese verbale pentru lucrare, așa încât să își poată recupera banii, bărbații s-au fâstâcit și într-un final i-au dat un proces verbal scris de mână și câteva avize de însoțire a mărfii care sunt, însă, din 2018, plus câteva chitanțe despre care nu știe dacă acoperă suma totală.

Avizele de însoțire a mărfii au fost semnate de firma KONIG PROFILE SRL, cu sediul în Mureș. E o firmă cu 7 angajați care în 2018 a avut o cifră de afaceri de peste 3 milioane de lei, profit pe minus (37.375 de lei) și datorii în valoare de peste un milion de lei. Administrator este Ballo Istvan care mai deține și un magazin în Mureș și care la firma de construcții este asociat cu o firmă din Austria. KONIG PROFILE SRL a ajuns de-a lungul timpului în instanță de nu mai puțin de 13 ori. Unele dosare sunt din Mureș, altele în Brașov și o parte în Rădăuți. În majoritatea a avut calitatea de creditor, apoi petent sau pârât.

O altă firmă despre care femeia din Botoșani spune că a fost contractată pentru serviciile cerute, este Rupa Remonti SRL, firmă neplătitoare de TVA, cu sediul în Arad, a cărei administrator și asociat unic, este Rupa Dumitru. Conform ANAF, din data de 22.05.2018 până în 22.02.2019, firma a fost inactivă.

Lucrarea ar fi fost efectuată de un anume Rupa Lajos-Csaba din Mureș și Gabor Istvan din Cluj-Napoca, iar femeia care susține că a fost țepuită își dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen, așa încât lumea să nu cadă în plasa presupușilor țepuitori.

 

Adauga comentariu